Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

«Διαβασμένοι»…για το διπλό οι «κίτρινοι»

«Διαβασμένοι»…για το διπλό οι «κίτρινοι»

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς είναι γεγονός. Ο Ιομάρ Μαζίνιο και οι ποδοσφαιριστές του, φιλοξενούνται σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ(19:00) από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι «κίτρινοι» θα κληθούν απόψε το απόγευμα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δουν το που μπορεί να φθάσουν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει ολόκληρη την χρονιά. Απλά είναι το πρώτο δυνατό «τεστ» και είναι μεγάλη η αγωνία για το πώς θα συμπεριφερθεί η ομάδα. Καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, παίκτες και τεχνική ηγεσία δούλεψαν σκληρά για την σημερινή αναμέτρηση. Άπαντες έχουν βάλει στο «μυαλό» τους την κρισιμότητα της και είναι αποφασισμένοι, ο μεν Μαζίνιο από τον πάγκο και οι δε ποδοσφαιριστές από τον αγωνιστικό χώρο, να «ματώσουν» για την κατάκτηση της νίκης. Από την πλευρά του ο 43χρονος τεχνικός, «διάβασε» πολύ καλά το παιχνίδι και δούλέψε τα «sos» του αγώνα με τους παίκτες του. Τους μετέφερε τα συν και τα πλην του αντιπάλου και ποια είναι τα στοιχεία που θα φέρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Ενισχυμένο κέντρο, επίθεση «φωτιά»

Περνώντας στο καθαρά αγωνιστικό «κομμάτι», έχει αναφερθεί εξ αρχής, ότι ο 43χρονος τεχνικός προτίθεται να αλλάξει τα πλάνα του. Το 4-5-1(4-2-3-1) θα το αφήσει προς το παρόν στην άκρη, ακολουθώντας στη σημερινή αναμέτρηση το 4-4-2(με ρόμβο). Όλη την εβδομάδα τονίσαμε τα κύρια χαρακτηριστικά του παραπάνω συστήματος και στο που αποσκοπεί ο κόουτς των «κίτρινων». Με ενισχυμένη την μεσαία γραμμή και δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, ο Άρης θα προσπαθήσει να «μπλοκάρει» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και παράλληλα να κρατήσει απασχολημένη την άμυνα του. Μια άμυνα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και μπορεί εύκολα να παραβιαστεί. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα κατεβάσει την ομάδα με δύο επιθετικούς…τον Κόκε και τον Αμπρέου.

Σήμερα θα γίνει γνωστό

Τελικά, λίγη ώρα πριν την έναρξη του αποψινού αγώνα, θα γίνει γνωστός ο παίκτης που θα καθίσει στη δεξιά πλευρά του ρόμβου. Η παραπάνω, είναι η μοναδική θέση που δεν έχει αποφασίσει ο Μαζίνιο ποιος παίκτης θα την καταλάβει, με τους Ρόβα και Φλάβιο να είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που να την διεκδικούν επί ίσης όροις. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι είναι γνωστοί. Ο Σηφάκης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ο Ρονάλντο με τον Νασούτι θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Άρανο με τον Νέτο θα αποτελέσουν τα δύο μπακ, ο Ναφτί θα βρεθεί στη βάση του ρόμβου, ο Φερνάντες στα αριστερά και ο Γκρασιάν στη κορυφή του. Μπροστά και για πρώτη φορά, θα βρεθούν ο Κόκε με τον Αμπρέου.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: