Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ που... ΠΑΣ;

aekpass.jpgMετά το... μπλόκο από τους «μπλε» του Λίβερπουλ (Έβερτον) φαίνεται πως στην ΑΕΚ δεν πάει το συγκεκριμένο χρώμα αφού δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλό ούτε από τους «μπλέ» της Ηπείρου απογοητεύοντας για δεύυτερο σερί ματς κυρίως με την... τραγική αμυντική της συμπεριφορά. Η Ένωση αν και προηγήθηκε στα Γιάννενα του ΠΑΣ με 1-0 δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο». Ο Αρτσε με... φόρα από το ματς της Πέμπτης, στο 81',αποφάσισε να τα φέρει όλα τούμπα και αντί να αφήσει τον Μαϊστόροβιτς να στείλει την μπάλα στη λίμνη, την έδωσε συστημένη στον Κοντογουλίδη, που δεν είπε «όχι» στο δώρο και ισοφάρισε σε 1-1, υποχρεώνοντας τον «δικέφαλο» στην πρώτη του απώλεια. Ο... Άγιαξ έπαιζε με δέκα από το 79΄λόγω αποβολής του Ντιμπαλά!


MAN OF THE MATCH: Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο τίτλος πάει στον Κοντογουλίδη. Μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 78' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 81', πέτυχε το γκολ που έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, που είχε μείνει και με 10 παίκτες ένα λεπτό πριν. Η δουλειά του επιθετικού είναι να πετυχαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, γκολ και ο Κοντογουλίδης έκανε μια χαρά τη δουλειά του κόντρα στην ΑΕΚ. Και ξεκούραστα...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο Άρτσε, ο οποίος έτσι όπως το πάει, θα βγάλει από τη δύσκολη θέση τη διοίκηση για το ερχόμενο καλοκαίρι. Δε θα δώσει τα λεφτά που απαιτούνται στη Σαν Λορέντσο για να τον αποκτήσει με μεταγραφή και ο παίκτης θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός, που θα έπρεπε να μαρκάρει τον Κοντογουλίδη, κατάφερε να τελικά να δώσει έτοιμο γκολ στον σέντερ φορ του ΠΑΣ, που είχε περάσει στο ματς δευτερόλεπτα πριν, με την κεφαλιά που πήρε, καθώς δεν άφησε τον Μαϊστόροβιτς να καθαρίσει τη φάση. Με την Εβερτον ο Αρτσε δεν έπαιρνε καμία κεφαλιά, στα Γιάννινα πήρε μία και... στέρησε δύο βαθμούς από την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νέμεθ είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του στους προηγούμενους αγώνες. Στα Γιάννινα θα μπορούσε να είναι και ο MVP του αγώνα, αν η ΑΕΚ κρατούσε το 1-0. Ο Ούγγρος άσος ήταν αυτός που δημιουργούσε τις καλές φάσεις για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, προκαλούσε πονοκέφαλο στην αντίπαλη άμυνα και ήταν και αυτός που πέτυχε το γκολ της Ένωσης, με πολύ ωραίο πλασέ. Ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Νέμεθ, που δείχνει ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ:
Την έκανε ο Ντιμπαλά, που παρέδωσε μαθήματα για το πώς μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να αποβληθεί μέσα σε ένα λεπτό. Ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε άσχημη κίνηση προς τον Χουανφράν για να δεχθεί την πρώτη κίτρινη και δευτερόλεπτα μετά έκανε το ίδιο, παίρνοντας και την δεύτερη για να πάει στα αποδυτήρια. Είναι τυχερός, πάντως, γιατί στην επόμενη φάση... ανέλαβε δράση ο Αρτσε και έσωσε τον ΠΑΣ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλόπουλος, ουσιαστικά, δεν έκανε κάποιο λάθος που να έκρινε το ματς, ή έστω να προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες σε κάποια εκ των δύο ομάδων. Η αποβολή του Ντιμπαλά ήταν δίκαιη με το γράμμα του νόμου και γενικά δεν έχασε κάποια φάση ο διαιτητής.



ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς, Βάντερσον, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Στάθης, Κούσας, Ανδράλας (78' Κοντογουλίδης), Μενδρινός, Ντάσιος (60' Σαϊτιώτης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο (70' Μιχαλόπουλος).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Άρτσε, Γιάχιτς, Μαντούκα, Γκερέιρο, Χέρσι (86' Ιορντάκε), Παυλής (46' Μπλάνκο) και Νέμεθ (74' Καφές). ‎‎

Δεν υπάρχουν σχόλια: