Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα πάρει μεγάλη νίκη μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", χάρη στο γκολ του Ουντότζι στο 12ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά. Ο Άρης αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω για περισσότερα από 30 λεπτά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μια σπουδαία νίκη μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Άρη με 0-1, χάρη στο γκολ του Ουντότζι στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης με δυνατή κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 57', όταν ο Ουριμπάρι είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες. Αυτό ωστόσο δεν άλλαξε πολύ τη εικόνα του αγώνα, με τον Άρη να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία στην εστία του Αναστασόπουλου.

Ο Άρης ξόρκισε το "κακό" των πέντε συνεχόμενων ισοπαλιών μετά τη νίκη του εναντίον της Ξάνθης. Στο ματς με τον Αστέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είναι αήττητοι τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, και ψάχνουν άλλη μια καλή εμφάνιση με σκοπό να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να είναι στο προσκήνιο στο μεγαλύτερο διάστημα και να κλείνει τον Αστέρα στα καρέ του, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

"Κοιμήθηκε" η άμυνα-σκόραρε ο Ουντότζι

Στο 12ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης σε μια φάση που δεν έδειχνε ότι θα γίνει κάτι σημαντικό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση, όταν ο Τσέζαρεκ ανέβηκε από τα δεξιά και έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή του Σηφάκη.

Οι αμυντικοί των "κίτρινων" άφησαν ολομόναχο τον Ουντότζι, που με κεφαλιά νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα κάνοντας το 0-1.

Ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 18ο λεπτό με τον Κόκε, που έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και βγήκε στην κόντρα. Την Κατάλληλη στιγμή έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κάμπορα, μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου, όμως το πλασέ του Αργεντινού έδιωξε σε κόρνερ ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι μέχρι και το 48ο λεπτό δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από μερικά δυνατά μαρκαρίσματα στο κέντρο, που είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν τρεις κίτρινες κάρτες σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 39' ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Κόκε με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή μπαλιά στον Κάμπορα, ο οποίος έκανε το πλασέ με τον Αναστασόπουλο να πέφτει στα πόδια του Αργεντινού και να διώχνει εντυπωσιακά.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Αστέρα να χάνει άλλη μια καλή φάση, που θύμισε αρκετά εκείνη με την οποία σκόραρε. Ο Καρέρα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ουντότζι να είναι και πάλι ξεχασμένος μέσα στην περιοχή του Άρη και να κάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Ξεκίνημα με το "αριστερό"

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Άρη, που είδε τον Ντάριο Φερνάντες να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο στο 49ο λεπτό, και τον Σάκη Πρίττα να μπαίνει στη θέση του στο 51'.

Στο 57ο λεπτό ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουριμπάρι δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, για διαμαρτυρίες.

Οι γηπεδούχου έχασαν μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουν το 1-1 στο 60ο λεπτό, όταν ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, που κέρδισε ο ίδιος, από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Κόκε έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν ο Νέτο έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Κάμπορα να παίρνει την κεφαλιά και τον Αναστασόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι αναγκαστικές αλλαγές ισοφαρίστηκαν στο 74ο λεπτό, όταν ο Εστέβες πέρασε στη θέση του Αργυρόπουλου, που ένιωθε ενοχλήσεις από την έναρξη του αγώνα.

Σε ένα κακό ματς, ο Αστέρας θα περάσει μπροστά στις... αναγκαστικές αλλαγές, με τον Ρόκα να αποχωρεί και τον Μπαρτολίνι να παίρνει την θέση του.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Αστέρα Τρίπολης να σημειώνει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του, μετά από εκείνη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: