Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

«Είναι η ευκαιρία μας»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/56a2c27e537dcd78da3459ded551a20e_L.jpg?1260600866?1260600866?1260600866

Την αισιοδοξία του ότι ο Λεβαδειακός μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΚ, εξέφρασε ο Γιάννης Ταραλίδης σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο έμπειρος μέσος τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να κάνει τη ζημιά στην ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη τις απουσίες, αλλά και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της «Ένωσης».

Αναλυτικά τα όσα δηλώσε ο Ταραλίδης στον «novasports fm 94,6»:

Αύριο έχετε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Με τι προσανατολισμό θα κατέβετε στο ΟΑΚΑ;

Εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη και πολύ καλή ομάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί. Με βάση τη θέση που βρισκόμαστε, θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έστω κι ο βαθμός της ισοπαλίας μ’ αυτές τις ομάδες θεωρείται «χρυσός». Αν και είναι δύσκολο γιατί η ΑΕΚ έχασε και από τον Πανιώνιο και θα διεκδικήσει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, καθώς βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Θεωρώ ότι αδίκως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται γιατί έχει πολύ καλό υλικό.

Είναι ευκαιρία για το Λεβαδειακό να εκμεταλλευτεί τα αγωνιστικά, αλλά και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ και να πάρει κάτι καλό από το συγκεκριμένο ματς;

Σίγουρα είναι ευκαιρία, καθώς η ΑΕΚ έχει και κάποιους τραυματισμούς, όπως αυτός του Σκόκο. Πιστεύω ότι αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι, κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής μας και παίξουμε λίγο έξυπνα στις αντεπιθέσεις, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά.

Ποιες ομάδες, μιας και φτάνουμε στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, θα παλέψουν εντέλει για τη σωτηρία;

Πέραν του Πανθρακικού, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς και είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει τη σωτηρία, εμείς και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και οι 5,6 ομάδες που είναι από πάνω μας, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Βλέπετε ότι κάθε Κυριακή με μία νίκη ανεβαίνεις τρεις θέσεις και με μία ήττα πέφτεις στον πάτο.

Στην κορυφή τι βλέπεις;

Νομίζω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς το πρωτάθλημα θα πηγαίνει στον πόντο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Και οι δύο ομάδες θα χάσουν βαθμούς από αντιπάλους που δεν το περιμένουν και το πρωτάθλημα θα έχει σασπένς και θα μας κρατήσει σε αγωνία. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι θα γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια, όπου ο πρώτος ξέφευγε πολύ…

Σε ικανοποιεί φέτος η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας;

Αυτό που βλέπω φέτος και είναι ικανοποιητικό, είναι ότι, πέρα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ και κοντράρουν στα ίσια τους «μεγάλους», αποσπώντας, μάλιστα και βαθμούς. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί το ποδόσφαιρο μας αρχίζει σιγά σιγά και ανεβαίνει και νομίζω ότι από τα προηγούμενα χρόνια είναι κάπως καλύτερο.

Ποια ομάδα θεωρείς ότι κάνει την έκπληξη μέχρι στιγμής στη Superleague;

Δεν περίμενα την Καβάλα να κάνει τέτοια πορεία. Τον Εργοτέλη. Είναι ομάδες, όχι ότι δεν έχουν τα προσόντα, αλλά δεν περίμενα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: