Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 1-0


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

"Εσπασε το ρόδι" για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη στον πάγκο της ομάδας. Ο ΠΑΣ επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες με γκολ του Κούσα (30') μετά από 5 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο ένα γκολ αλλά στην επανάληψη πιέστηκαν από τους Κρητικούς οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Για τον Εργοτέλη η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα μετά τις 24/10 (2-1 από τον Ολυμπιακό), καθώς η ομάδα της Κρήτης "μετρούσε" 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Το παιχνίδι στις Ζωσιμάδες ήταν από τα ματς που οι γηπεδούχοι ήθελαν οπωσδήποτε το ροζ φύλλο αγώνα για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΠΑΣ βρισκόμενος στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα δεν είχε περιθώρια για απώλεια βαθμών και ξεκίνησε την αναμέτρηση προσπαθώντας να αποτυπώσει αυτή την ανάγκη για βαθμούς στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Γεωργούλη ξεκίνησαν ιδανικά με πάθος και δύναμη πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά την άμυνα του Εργοτέλη, ενώ οι Κρητικοί με γεμάτη μεσαία προσπάθησαν να αποτρέψουν τις κατά κύματα επιθέσεις των Ιωαννίνων. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε καθώς οι γηπεδούχοι άπλωσαν το παιχνίδι τους και άρχισαν από νωρίς τις επισκέψεις στα καρέ του Αθανασίου.

Ο Κοντογουλίδης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ΠΑΣ με τον επιθετικό των γηπεδούχων να έχει τρεις ευκαιρίες σε δέκα λεπτά (10’-20’), χωρίς όμως να μπορεί να αξιοποιήσει καμία από αυτές.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει η επίθεση του ΠΑΣ το πέτυχε η άμυνα με τον Κούσα να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Μπούχαν εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός των Ιωαννίνων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι με φάση καρμπόν είχαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά η κεφαλιά του Κώτσιου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν σε ακόμα δύο περιπτώσεις να διευρύνουν το σκορ αλλά ο Σαϊτιώτης δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου και τα πρώτα 45 λεπτά τελείωσαν με το… φτωχό 1-0.

Με μία καλή στιγμή για τα Γιάννινα ξεκίνησε το β΄ μέρος. Από σέντρα του Μπουχάν και λανθασμένη εκτίμηση της μπάλας από τον Αθανασίου, ο Κοντογουλίδης έπιασε το σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά ο γκολκίπερ του Εργοτέλη απέκρουσε.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το εις βάρος τους σκορ δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Βερπακόφσκις στο 68΄ και στο 71΄ την κεφαλιά του Μπουντιμίρ από καλή θέση που έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΣ έδωσε χώρο στον αντίπαλό του, οργανώθηκε καλά κάτω από τη μεσαία γραμμή και τελικά πανηγύρισε το σπουδαίο "τρίποντο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: