Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Φεύγει σαν φίλος ο «Loco»!

Φεύγει σαν φίλος ο «Loco»!

Την ώρα που ο Άρης «καίγεται» για δύο τρίποντα στις δύο εντός έδρας σημαντικότατες αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης(σήμερα) και Ολυμπιακό(την άλλη Κυριακή), φουντώνουν δύο εξίσου σημαντικά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ομάδας.
Το πρώτο αφορά την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας με τον Έκτορ Κούπερ, που αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση στην οποία θα μπορούσε να προβεί η τωρινή διοίκηση και το δεύτερο έχει να κάνει με το πρόωρο τέλος της συνεργασίας με τον Σεμπαστιάν Αμπρέου.
Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις; Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αργεντίνο τεχνικό, όλες οι πληροφορίες αλλά και η βούληση των υπευθύνων της ΠΑΕ, αναφέρουν ότι πάρα πολύ σύντομα πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα παραμονής και για τον επόμενο χρόνο(τη Δευτέρα μάλιστα θα ανακοινωθεί και επισήμως ο γάμος).
Για τον Αμπρέου, η απόφαση για ειρηνική λύση του συμβολαίου είναι ήδη τελειωμένη. Άλλωστε, η απόφαση αυτή συμφέρει και τις δύο πλευρές που κατά πως φαίνεται έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Αθ. Αθανασιάδης: «Ό,τι πει ο κ. Κούπερ».

Πριν ασχοληθούμε με την διερεύνηση των σημαντικών αυτών θεμάτων που υπέβοσκαν(οφείλουμε να το καταθέσουμε) εδώ και αρκετές μέρες αλλά… «έσκασαν» παραμονές του κρίσιμου σημερινού αγώνα, ζητήσαμε , επιδιώξαμε και εστιάσαμε στην επίσημη θέση της ΠΑΕ Άρης.
Αρμόδιος να μας απαντήσει για όλα όσα ακούγονται φυσικά και είναι ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης.
-Υπάρχει κάποια είδηση γύρω από τη συνεργασία με τον κ. Κούπερ; ¨Έχουμε νεότερα για το αν θα βάλει από τώρα την υπογραφή του για ενεργοποίηση της συμφωνίας και για τον επόμενο χρόνο»; Η ερώτησή μας.
«Είναι πρόωρο και γενικώς είναι άκαιρη η χρονική στιγμή να συζητάμε για κάτι τέτοιο. Έχουμε δύο δύσκολα ματς με τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό και εκεί επικεντρώνουμε την προσοχή μας».
-Με τον Αμπρέου τι συμβαίνει; Υπάρχει θέμα αποχώρησης;», η δεύτερη ερώτησή μας.
«Σας παρακαλώ, να μην δημιουργούμε τέτοιου είδους θέματα. Στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Είναι θέμα χειρισμού του κ. Κούπερ. Υπεύθυνος είναι μόνο αυτός. Πήραμε την απόφαση να φέρουμε στην ομάδα αυτό το μεγάλο όνομα για να αναλάβει τα πάντα εκείνος».

«Βελούδινο» το διαζύγιο

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και να δούμε τι αναφέρει το ρεπορτάζ και ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες. Οι συχνοί τραυματισμοί του ποδοσφαιριστή, τα συνεχή ταξίδια και οι υποχρεώσεις του με την εθνική Ουρουγουάης , η όχι και τόσο άρτια συνεννόησή του με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του Άρη(δεν ταίριαζε στο στυλ της ομάδας) αλλά και οι σφιχτοί «νόμοι» του Κούπερ έσπρωξαν τον ψηλόσωμο διεθνή Ουρουγουανό προς την έξοδο. Μάλιστα, όπως γνωρίζαμε(αλλά δεν θέλαμε να διαταράξουμε το ήρεμο γενικώς κλίμα μετά το διπλό στη Λιβαδειά και γι΄ αυτό δεν το αναδείξαμε), πριν τέσσερις μέρες ο Λόκο πήγε στα αποδυτήρια και μιλώντας προς τους ποδοσφαιριστές , τους αποκάλυψε ότι πήρε την απόφαση να φύγει από την ομάδα χαρίζοντας μάλιστα το ποσόν των 700.000 ευρώ.
Ολοκληρώνοντας με τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ίδιο θέμα, να επισημάνουμε ότι η σύζυγος του Ουρουγουανού έχει ήδη προμηθευτεί τα εισιτήρια -χωρίς επιστροφή- για την πατρίδα της (φεύγουν την επόμενη εβδομάδα).

Απόλυτη συμφωνία με Κούπερ για ένα ακόμη χρόνο

Μία ανάσα από την τελική υπογραφή και την οριστική συμφωνία βρίσκονται ο Άρης και ο Έκτορ Κούπερ. Οι δύο πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι (με αφορμή και την επίσκεψη του μάνατζερ του Αργεντίνου τεχνικού) και «τα βρήκαν» σχεδόν σε χρόνο ρεκόρ. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάστηκε η επιμονή και η ζεστή διάθεση των παραγόντων της ομάδας και φυσικά η διαλλακτικότητα του Κούπερ . Και γιατί το λέμε αυτό;
Ο τελευταίος, είχε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο(τόσα έπαιρνε στη Γεωργία, τόσα έπαιρνε και στις προηγούμενες ομάδες του). Ειδικά όμως για τον Άρη έκανε μια γενναία υποχώρηση. Δέχτηκε να υπογράψει για τον επόμενο χρόνο έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στο στόχαστρο Τζεμπούρ, Μάντζιος, Μπλάνκο, Σκόκο!

Ο μεταγραφικός μηχανισμός του Άρη βρίσκεται εδώ και μέρες σε επαγρύπνηση, έστω κι αν ο κ. Κούπερ δηλώνει ότι οι μεταγραφές τον Ιανουάριο είναι μια «δύσκολη ιστορία». Μέσα στα ονόματα που εξετάζονται είναι και αυτά του Βαγγέλη Μάντζιου , του Τζεμπούρ της ΑΕΚ (είναι γνωστό ότι η τελευταία χρωστάει στον Άρη τα χρήματα της μεταγραφής του Γιάχιτς οπότε ο Γαλλοαλγερινός που ανήκει στη δύναμή της, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή περίπτωση ανταλλαγής), καθώς και των Μπλάνκο και Σκόκο (που φέρεται να έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με την Ένωση). Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: