Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Επεισοδιακή ισοπαλία για Μπορντό

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Μπορντό και Μαρσέιγ στο ντέρμπι της αγωνιστικής του Le Championnat. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Champions League προηγήθηκε στο σκορ και, αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 61` λόγω της αποβολής του Πλανού, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, μέχρι το 75` κι έκτοτε, όταν και οι μασσαλοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους σημειώνοντας την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, καταφέρνοντας να δραπετεύσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της πρωτοπόρου.

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις, με την ομάδα του Λοράν Μπλαν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς την κλασική ευκαιρία... μέχρι τις καθυστερήσεις. Ο Σαμάκ σκόραρε, συγκρουόμενος, όμως, με τον Μανταντά, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για επιθετικό φάουλ, με το γκολ όμως να μετρά κανονικά και μάλιστα ως αυτογκόλ στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, η Μπορντό έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Πλανού με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Νιάνγκ. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν σταδιακά ρυθμούς κι από το 75` κι έπειτα έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί, με τον Νιάνγκ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 80`, μετά από εκτέλεση κόρνερ του μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού, Βαλμπουενά.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 82` με τον Σεϊρού να σκοράρει έπειτα από πάσα του Μπραντάο. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμα και με το τρίποντο, αλλά οι προσπάθειες των Νιάνγκ, Λούτσο Γκονζάλες και Σαλμέ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η σύνθεση της Μπορντό: Καρασό (58` Ραμέ), Σαλμέ, Σιανί, Πλανού, Τρεμουλίνας, Ντιαρά, Πλασίλ (81` Σανέ), Γκουρκούφ, Ουέντελ, Γκουφράν (46` Φερνάντο), Σαμάκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: