Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Βιτόλο: "Υπάρχει αγωνιστική άνοδος"


Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε για τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης αλλά και τον αγώνα για το κύπελλο hellas online της Τετάρτης στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στον "sport103 FM" όπου αναφέρθηκε επίσης και στη συνέχεια της χρονιάς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

Για το ματς του Σαββάτου και την νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε αφού αναγκαστήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα παίξουμε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την συνέχεια και συνεχίζουμε".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται αποβολές και αγωνίζεται με δέκα παίκτες στα τελευταία του παιχνίδια σχολίασε: "Η αλήθεια είναι ότι έχει συμβεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και θεωρώ ότι κόντρα με τον Αστέρα η απόφαση του διαιτητή ήταν υπερβολική απέναντι στον Βιεϊρίνια. Η ομάδα όμως βλέπουμε ότι μπορεί και ξεπερνά κάθε αντιξοότητα στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Αστέρα παίξαμε δυνατά και είναι σημαντικό ότι κάθε φορά αντιδράμε σωστά στο παιχνίδι και με το γκολ που σημειώσαμε πήραμε την νίκη".

Για το επόμενο παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου hellas online με τον Πανσερραϊκό δήλωσε: "Τα μάτια μας είναι αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μας ενδιαφέρει πολύ ο θεσμός του κυπέλλου και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ξέρουμε τις δυσκολίες που κρύβει ένας τέτοιος αγώνας και για αυτό θα πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια αποφασιστικότητα και συγκέντρωση".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει παθήματα στο παρελθόν στον θεσμό του Κυπέλλου από ομάδες μικρότερης κατηγορίας υπογράμμισε: "Οι φανέλες και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών δεν παίρνουν μόνα τους τα παιχνίδια και τις προκρίσεις. Ξέρουμε ότι είμαστε φαβορί στα χαρτιά αλλά θα πρέπει να το δείξουμε κιόλας. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι ο θεσμός του κυπέλλου είναι θεσμός εκπλήξεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο για διάφορους λόγους. Εμείς σίγουρα δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό το λάθος. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι θα κρύβει δυσκολίες και θα μπούμε με την ίδια αποφασιστικότητα όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι χωρίς να υποτιμήσουμε τον Πανσερραϊκό".

Για το αν θεωρεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο υποστήριξε: "Ξέρω ότι η δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου και να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και στους στόχους που έχουνε τεθεί. Υπάρχει μια αγωνιστική άνοδος τον τελευταίο καιρό όχι στα αποτελέσματα αφού και πριν κερδίζαμε παιχνίδια αλλά από άποψη θεάματος αφού ευχαριστιούνται οι οπαδοί μας και αυτό το απολαμβάνουμε κι εμείς και ο κόσμος.

Θεωρώ ότι η ομάδα επιδεικνύει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα και αυτή θα πρέπει να αποτελέσει βάση μας και να την διατηρήσουμε. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης αφού δεν έχει δείξει ακόμη το 100% των δυνατοτήτων της. Μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά όμως μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Στα τελευταία παιχνίδια εξάλλου έχουμε δείξει μία αρκετά μεγάλη πρόοδο και μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο".

Για αυτό που τους ζητάει ο Φερνάντο Σάντος είπε: "Ο προπονητής μας γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες κάθε ποδοσφαιριστή και δουλειά του είναι να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κάθε ποδοσφαιριστή και αυτό ο Φερνάντο Σάντος το κάνει με εξαιρετικό τρόπο. Μας πιστεύει και μας το δείχνει και εμείς δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας γιατί και εμείς τον πιστεύουμε πάρα πολύ. Μπορεί να υπάρχουνε κάποιοι που παίζουνε περισσότερο από άλλους αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μας κάνει όλους να αισθανόμαστε σημαντικοί για την ομάδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: