Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Βασίληs Κουτσιανικούληs: «Αγχώθηκα μέχρι να μπει»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα -κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης- φέρει τη σφραγίδα του Βασίλη Κουτσιανικούλη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του «δικέφαλου» στην καλύτερή του εμφάνιση από το καλοκαίρι που άφησε το Παγκρήτιο για την Τούμπα ξεδίπλωσε μέρος του ταλέντου του, που σε συνδυασμό με την ταχύτητά του αποτελεί το μεγάλο του «ατού».

Ο 21χρονος μίλησε στο «Goal», στον απόηχο του αγώνα του Σαββάτου, και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα παρουσία του με την ασπρόμαυρη φανέλα, στις επικείμενες αναμετρήσεις απέναντι στον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό, στο βασανιστικό τρόπο με τον οποίο πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και στον ανταγωνισμό που υπάρχει στον ΠΑΟΚ.

- Βασίλη, μπορείς να περιγράψεις τη φάση του γκολ;

«Εγιναν όλα πολύ γρήγορα. Καταφέραμε να φύγουμε στην αντεπίθεση σωστά και, ενώ ο Αστέρας είχε κερδίσει φάουλ, βρεθήκαμε εμείς μόνοι μας με τον τερματοφύλακα».

- Οταν ο Ιβιτς είχε την μπάλα, περίμενες την πάσα ή σκέφτηκες ότι θα τελειώσει τη φάση μόνος του;

«Σε τέτοιες περιπτώσεις είσαι έτοιμος για όλα».

- Η φάση εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, όμως η μπάλα άργησε να φτάσει στην εστία

«Εμένα μου λες;».

- Τι εννοείς;

«Δεν έπιασα το πλασέ όπως θα ήθελα και όπως θα έπρεπε και μέχρι να τη δω να μπαίνει στα δίχτυα».

- Τι; Φοβήθηκες;

«Οχι, αλλά αγχώθηκα μέχρι να μπει».

- Και μετά έφυγες στην κερκίδα...

«Περίμενα να έρθει και ο Ιβιτς να το πανηγυρίσουμε μαζί, αλλά έφυγε από την άλλη γωνία και με άφησε μόνο μου. Ασε που οι περισσότεροι πήγαν στον Ιβιτς (γέλια) Το πανηγύρισα έντονα διότι ήταν σημαντικό γκολ. Παίζαμε με δέκα αλλά ξέραμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

- Πριν από το γκολ έχασες και άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες. Σε άγχωσε αυτό;

«Πολλές φορές στη ροή του αγώνα δεν σκέφτεσαι τέτοια πράγματα».

- Θεωρητικά, θα μπορούσες να κάνεις και χατ τρικ...

«Εντάξει, είσαι υπερβολικός Πετύχαμε ένα γκολ και πήραμε τη νίκη».

- Σε αυτό το σερί νικών η νίκη κόντρα στον Αστέρα ήταν η πιο δύσκολη;

«Βάσει των συνθηκών, ναι. Δεν ξέρω πως φάνηκε από την τηλεόραση ή από την κερκίδα, αλλά ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα με δέκα παίκτες. Επρεπε να κλείσουμε τους χώρους και να παίξουμε έξυπνα. Και το καταφέραμε».

«Το αφιερώνω στον πατέρα μου»

- Πιο σημαντικό ήταν το γκολ του Σαββάτου ή το πρώτο σου με τον Λεβαδειακό;

«Εχει το καθένα την αξία του. Με τον Λεβαδειακό είναι το πρώτο και δεν ξεχνιέται. Με τον Αστέρα ήταν το γκολ που μας έδωσε μια σπουδαία και δύσκολη νίκη».

- Το πρώτο σου γκολ το είχες αφιερώσει στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και στην οικογένειά σου. Το γκολ με τον Αστέρα πού το αφιερώνεις;

«Στον μπαμπά μου (φωτό), που σήμερα (σ.σ.: χθες) έχει την ονομαστική του εορτή (Αντώνης Κουτσιανικούλης)».

«Καθόλου αμελητέος ο Πανσερραϊκός»

- Μέσα σε λίγες ημέρες έχετε δύο σημαντικά παιχνίδια απέναντι στον Πανσερραϊκό για το κύπελλο και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Πόσο έτοιμος είναι ο ΠΑΟΚ;

«Διαφωνώ. Δεν έχουμε δύο παιχνίδια. Εχουμε ένα παιχνίδι, αυτό με τον Πανσερραϊκό».

- Εντάξει. Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Αυτό κάνει το έργο σας πιο εύκολο;

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ο Πανσερραϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό και, έστω και αν δεν είναι αποτελεσματικός τον τελευταίο καιρό, δεν είναι αμελητέος. Πιστεύω ότι θα πάμε στις Σέρρες και θα κερδίσουμε, αρκεί να παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε».

«Ηρθα για να δουλέψω και να βελτιωθώ»

- Σε δηλώσεις σου τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων είχες πει ότι το 2010 θα δούμε όλοι έναν καλύτερο Κουτσιανικούλη. Νιώθεις ότι το κάνεις πράξη;

«Είναι νωρίς για να το πούμε αυτό. Εγώ το καλοκαίρι έκανα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Βρέθηκα από τον Εργοτέλη στον ΠΑΟΚ. Ηρθα εδώ διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και ήρθα έχοντας στόχο να δουλέψω και να βελτιωθώ».

- Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;

«Νομίζω με ό,τι θα ήθελε και κάθε παίκτης. Θέλω να κατακτήσουμε έναν τίτλο και, όπως είπα και πριν, να γίνω ακόμα καλύτερος παίκτης και να έχω βοηθήσει την ομάδα μου».

«Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο»

- Ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει δύο ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Και οι δύο παίζουν στην επίθεση και μπορούν να παίξουν και στη θέση σου. Σε αγχώνει αυτό;

«Λογικό δεν είναι; Ναι, με αγχώνει, αλλά ο ανταγωνισμός στον ΠΑΟΚ είναι κάτι που πρέπει να το συνηθίσεις, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν είναι στο ρόστερ μεγάλης ομάδας. Ο ανταγωνισμός όμως σε κάνει καλύτερο παίκτη, διότι καθημερινά παλεύεις για μια θέση. Πάντως, ήρθαν οι δύο παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν, διότι έχουν ποιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: