Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

"Εμείς την δουλειά μας"


Σισέ, Κατσουράνης και Λέτο πανηγυρίζουν το γκολ του Γάλλου Η διαφορά πήγε στους 7. Η απόσταση που χωρίζει τον Παναθηναϊκό από τον αιώνιο αντίπαλο, μοιάζει δύσκολο να καλυφθεί στις αναμετρήσεις που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Aλλωστε, μέχρι στιγμής στα 18 ματς που έχουν διεξαχθεί, οι "πράσινοι" έχουν χάσει συνολικά 7 βαθμούς. Κατά συνέπεια, θα πρέπει στα 12 παιχνίδια που απομένουν να έχουν τις ίδιες απώλειες και ο Ολυμπιακός να πάει... τραίνο μέχρι τέλους! Με τα τωρινά δεδομένα, τα σενάρια αυτά φαντάζουν... επιστημονικής φαντασίας.

Στο "πράσινο" στρατόπεδο είναι σαφώς ικανοποιημένοι από την αύξηση της διαφοράς στην βαθμολογία. Όμως, δεν πανηγυρίζουν. Γνωρίζουν άλλωστε ότι τα δύσκολα ματς τώρα ξεκινούν. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης", απέναντι στον aρη που αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα.

Αυτό που έλεγαν λοιπόν στο "τριφύλλι" μετά το τέλος του αγώνα στο "Ανθή Καραγιάννη" ήταν ξεκάθαρο και ενδεικτικό της λογικής που υπάρχει: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όλα είναι στο χέρι μας και πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας. Να κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Το ματς με τον ’ρη είναι κλειδί. Πρέπει να το πάρουμε", τόνιζαν στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Μέιρα, Ντίαζ, Πόγκατετζ
Το +7, φυσικά, δεν μειώνει την προσπάθεια που γίνεται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Όπως είπε και ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου, υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που απασχολούν τους "πράσινους" και αν γίνει μία από αυτές όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Αυτές οι τρεις περιπτώσεις λοιπόν είναι οι Φερνάντο Μέιρα, Κάτα Ντίαζ, Εμάνουελ Πόγκατετζ. Για τον Πορτογάλο ξεκινά νέος κύκλος επαφών, καθώς η Ζενίτ τον παραχωρεί δανεικό. Οπότε αποτελεί αυτή τη στιγμή πρωταρχικό στόχο, καθώς και η αξία του ποδοσφαιριστή είναι τέτοια που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Όσο για τον Κάτα Ντίαζ, ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόβλημα να έρθει στον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα είναι η Χετάφε, η οποία δεν συζητά για δανεισμό του Αργεντινού. Και οι συζητήσεις για πώληση ξεκινούν από τα 4-4,5 εκατ. ευρώ. Αυτόματα λοιπόν οι ελπίδες είναι λίγες.

Τέλος, για τον Πόγκατετζ υπάρχει η σιγουριά ότι με ένα ποσό 1 εκατ. ευρώ θα πει το ναι η Μίντλεσμπρο. Όμως, στο "τριφύλλι" έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο πρέπει να δώσουν αυτά τα λεφτά για έναν παίκτη του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι.

Από την άλλη, τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για τον Μπουμσόνγκ διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από το "τριφύλλι". Όπως έλεγαν στον Παναθηναϊκό, ο Γάλλος δεν έχει προταθεί καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: