Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πεταλωτίδης: «Ο Ηρακλής έχει ανάγκη άμεσων αποφάσεων»

Πεταλωτίδης: «Ο Ηρακλής έχει ανάγκη άμεσων αποφάσεων»

Ο Γιώργος Πεταλωτίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι θα έπρεπε το Σάββατο ο Ηρακλής να έχει διοίκηση, γιατί ακολουθούσε ένα ντέρμπι με τον Άρη. Θα έπρεπε την Κυριακή η διοίκηση να μιλήσει με τους παίκτες και να τους πει ότι θα τους βοηθήσει στη συνέχεια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Έχει μεγαλύτερη σημασία η ταχύτητα μιας απόφασης, από την ίδια την απόφαση. Έπρεπε να δημιουργηθεί η διοίκηση το Σάββατο. Υπήρχε μια λίστα 10 ατόμων στα οποία είχε γίνει μια κρούση, να αναλάβουν.
Δεν έγινε καμία κουβέντα για να μπω εγώ στην διοίκηση. Είναι επιλογές του Ερασιτέχνη τα 10 άτομα, που επρόκειτο να στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο. Από τη στιγμή που ήταν απαίτηση του κόσμου να παραιτηθεί η προηγούμενη διοίκηση, νομίζω καλά έκανε. Αλλά δεν είχαν γνώσεις από ποδόσφαιρο. Στο διάστημα που εμφανίστηκαν προέκυψαν ζητήματα με καθυστερήσεις πληρωμών και με προσφυγές. Δεν ξέρω τι διαθέσεις είχαν και αν θα έβαζαν χρήματα και δεν ξέρω τι είπαν με τον κύριο Ρέμο. Η ομάδα όμως έδειχνε ότι παραπαίει. Έγινε και το μπέρδεμα με τον Κωφίδη. Αυτή την περιόδο και στην φάση που βρίσκεται ο Ηρακλής έχει ανάγκη άμεσων αποφάσεων και στηβαρής διοίκησης, που θα δώσει λύσεις στα ζητήματα. Το γεγονός πάντως πως κάποιος μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα βάλει και χρήματα.

Σαμαβάρι: «Θα έπαιρνα ποσοστό μετοχών από το Ρέμο»

Την ίδια ώρα υπήρξε παρέμβαση του Γουίλι Σαμαβάρι, μέλος της πρώην διοίκησης του Ηρακλή. Ο κύριος Σαμαβάρι, αφού ανέφερε πως θα παραχωρήσει σύντομα Συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Μπορεί να μην είμαι στην οικογένεια του Ηρακλή, δεν ήθελα όμως να είμαι η αιτία πριν το ματς με τον Άρη να δώσω συνέντευξη για να μην δημιουργήσω αρνητικό κλίμα ως προς το πρόσωπο του κυρίου Κωφίδη. Πλέον μπορώ να μιλήσω, να πω τα πράγματα όπως έγιναν, γιατί έχω ακούσει ότι μπήκαν μέσα 15 φουσκωτοί στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο μόνος που έχει προσβληθεί από όλο αυτό είμαι εγώ προσωπικά, εγώ κατέβηκα να μιλήσω και μόνο. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Ο κύριος Κωφίδης μας έβγαλε έξω με πολύ άσχημο τρόπο. Μόνο ο κύριος Ζιάκας είπε στους παίκτες παίξτε γερά για τη φανέλα. Στο ημίχρονο, αν χάναμε αυτό το παιχνίδι ξέρετε ότι ο κόσμος θα έβριζε πάλι την διοίκηση. Μιλώντας με τον Γρηγόρη τον Χατζηγιάγκο, μου είπε ότι στα ημίχρονα οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι κατεβαίνουν πολλές φορές στα αποδυτήρια για να δώσουν κουράγιο στους παίκτες.
Κατεβήκαμε κάτω, μπήκαμε μέσα εγώ και ο κύριος Ζιάκας, μας πέταξε έξω ο κύριος Κωφίδης. Οι ίδιοι οι παίκτες πιστοποιούν ότι δεν μίλησαμε άσχημα. Δεν πρόλαβα να μιλήσω στους παίκτες. Ο κύριος Κωφίδης που αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα, δεν θα μπορούσε να βάλει νερό στο κρασί του και να μην δημιουργήσει ένταση; Εμείς ερχόμαστε σαν επενδυτές και αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Δεν παραιτήθηκα επειδή ήταν σκούρα τα πράγματα, με ανάγκασαν να παραιτηθώ. Δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο Λαντάνι. Εγώ θα έπαιρνα ένα ποσοστό από τις μετοχές του κυρίου Ρέμου, θα βάζαμε 600.000 με 1 εκατομμύριο ευρώ. Όταν μου λέει ο κύριος Στοφορόπουλος ότι δεν θέλουν τα χρήματα μου, αλλα να φύγω, τότε τι να κάνω, έφυγα. Μου αρέσουν οι οπαδοί που είναι ορκισμένοι, όπως αυτοί της Αυτόνομης Θύρας 10, αλλά δεν μου αρέσουν αυτοί που καθοδηγούν αυτές τις καταστάσεις. «Φίλε μου οι ομάδες δεν είναι επιχειρήσεις», μου είπε ο κύριος Στοφορόπουλος. Ο κύριος Ζιάκας ήδη πλήρωσε κάποια έξοδα, έστω και μικρά.
Δεν εκτίμησαν ότι σε 5 ημέρες πήγαν να γνωρίσω τον κύριο Ζιάκα και σε αυτό το διάστημα με βγάζουν ακατάλληλο και παίρνουν αποφάσεις. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε κάποιους δεν αρέσει η παρουσία μου, επειγή έχουν άλλα συμφέροντα. Είπα στο Ρέμο να φύγουν τα ματ μπροστά από την Θύρα 10. Βρέθηκα με 5-6 άτομα της Αυτόνομης θύρα 10 και έβαλα μπρος να κάνω 3-4 θέματα. Μίλησα με τον κύριο Ζιάκα 4 ώρες. Ο κύριος Ρέμος με παρακάλεσε να μείνω και πιστεύει πως για την ομάδα ήμουν το καλύτερο χαρτί. Γιατί είμαι νέος ηλικιακά, είμαι τελειομανής και μένω στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: