Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Κατσικάρης: «Είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει»


Πολύ επιφυλακτικός αλλά και προβληματισμένος παρά τη μεγάλη νίκη του Άρη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ, εμφανίστηκε ο Φώτης Κατσικάρης. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση τους και τη νίκη. Πήγαμε καλά όμως τώρα μας περιμένει το Σάββατο ένα παιχνίδι με την Καβάλα και συγκεντρώνουμε εκεί την προσοχή μας».
Ο κ. Κατσικάρης εξήγησε την επιφυλακτικότητα του λέγοντας: «Είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει. Είναι μία πολύ σημαντική νίκη αλλά για μένα δε λέει τίποτα. Έχω εκτεθεί κάποιες φορές λέγοντας ορισμένα πράγματα για ένα καλύτερο μπάσκετ και ότι η ομάδα μπαίνει σε καλύτερο δρόμο. Γι΄ αυτό θα πω μπράβο στους παίκτες για την σημερινή τους νίκη και τίποτα παραπάνω»
Για το κίνητρο που υπάρχει από εδώ και πέρα στον Άρη, εξαιτίας της πρόκρισης στην επόμενη φάση επισήμανε: «Για ένα κίνητρο παίζουμε. Είτε παίζεις με την Καβάλα, είτε με τον Κολοσσό, είτε με οποιαδήποτε ομάδα. Οι 16 ομάδες που προέκυψαν από σήμερα για να δημιουργήσουν τους τέσσερις ομίλους, είναι ομάδες που αξίζουν. Δυσκολεύει η κατάσταση όμως δυνατότητες υπάρχουν. Δεν είπα ποτέ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης όμως δυνατότητες υπάρχουν. Με την δουλειά και την επιμονή πιστεύω ότι η ομάδα θα προχωρήσει».
Για το πόσο επηρέασε τον ίδιο η ήττα από τον Πανελλήνιο είπε: «Είμαι ένας προπονητής που έχει κάνει μία πορεία και η εικόνα στο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο ήταν ντροπιαστική. Ο πρώτος υπεύθυνος ήμουν εγώ. Δυστυχώς αυτή η ομάδα μου έχει δώσει το δικαίωμα να είμαι προβληματισμένος για την επόμενη μέρα».
Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε και για τους οπαδούς του Άρη : «Ο κόσμος αξίζει πάρα πολλά. Ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Το πιστεύω και το λέω από την καρδιά μου. Έχει έρθει στο γήπεδο, συνεχίζει να μας στηρίζει, θα μας στηρίξει πάλι, οπότε πρέπει να και εμείς να τους ανταμείψουμε κάποια στιγμή. Έχω εκτεθεί όμως ήδη πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν είμαι καλός προπονητής όχι όμως με αυτά που έχω πει έχω εκτεθεί και δεν θέλω να δώσω πάλι υποσχέσεις».
Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε και στο παράδοξο της ιστορίας με τα φετινά παιχνίδια του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Έχουμε ένα παιχνίδι το Σάββατο. Ξεκινάμε πλέον την προετοιμασία μας γι΄ αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει λογική αυτό που κάνουμε. Όταν έχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για παιχνίδι πρωταθλήματος δεν δείχνουμε καλή εικόνα και όταν έχουμε ένα τέτοιο ταξίδι, αποδίδουμε καλύτερα στην ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: