Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πρώτη δόση με τέσσερα παιχνίδια στο Κύπελλο


Το Κύπελλο Ελλάδος Με τέσσερα παιχνίδια ξεκινάει η φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας και οι ομάδες που θα κερδίσουν προχωρούν στα προημιτελικά. Σε περίπτωση μόνο ισοπαλίας, θα γίνει επαναληπτικός στην έδρα του σημερινού φιλοξενούμενου.
Και οι τέσσερις συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 17.00.

Παναθηναϊκός - Πιερικός
"Σπύρος Λούης", διαιτητής Γιάχος (Χίος)

Μετά από 17 χρόνια οι δύο ομάδες παίζουν σε επίσημο αγώνα, ενώ πριν από 20 χρόνια βρέθηκαν για τελευταία φορά αντίπαλοι στο Κύπελλο.
Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα από τους τρεις μεγάλους που συνεχίζει και θα προσπαθήσει να μην πάθει ότι και το 2007, όταν και έχασε από τη Λάρισα το τρόπαιο.
Ο Νίκος Νιόπλιας θα κάνει το ντεμπούτο του στο θεσμό, όπου έχει κατακτήσει τρία τρόπαια σαν παίκτης, δύο με τον Παναθηναϊκό και ένα με τον ΟΦΗ.

Με στόχο την εξάδα στην Β' Εθνική, ο Πιερικός θα παλέψει για ότι καλύτερο. δεν έχει διακρίσεις καθώς τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει φτάσει ούτε στους "16" που βρέθηκε τώρα.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Κύπελλο τον Παναθηναϊκό. Το 2004, την τελευταία φορά δηλαδή που πήρε το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός, είχε φτάσει με την Προοδευτική στα προημιτελικά.

Αρης - Αστερας Τρίπολης
"Κλεάνθης Βικελίδης", διαιτητής Παπασταμάτης (Αθήνα)

Ενα μήνα μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου ο Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα - και μοναδική ως τώρα - που κέρδισε στην έδρα του Αρη, οι δύο ομάδες συγκρούονται για μια θέση στα προημιτελικά.
Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε ως τα ημιτελικά πέρσι, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ομάδα με τόσο λίγα παιχνίδια στο θεσμό!
Πέρσι έχασε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο παιχνίδι, που είναι και η μοναδική ήττα της στην ιστορία του θεσμού εκτός έδρας!

Ο Αρης και τις τρεις τελευταίες φορές που έφτασε στα προημιτελικά, πήγε και στον τελικό. Το 2003, το 2005 και το 2008.
Τα τελευταία 11 χρόνια έχει μόλις δύο ήττες στο "Κλεάνθης Βικελίδης" γι ατο Κύπελλο, και τις δύο από τη Σκόντα Ξάνθη.

Λεβαδειακός - Καβάλα
Δημοτικό Λιβαδειάς, διαιτητής Κουκουλάκης (Ηράκλειο)

Οκτώ μέρες μετά την ισοπαλία τους για το πρωτάθλημα στην Καβάλα, οι δύο ομάδες θα παίξουν στη Λιβαδειά, για μια θέση στα προημιτελικά.
Εκεί όπου η Καβάλα έχει να φτάσει εδώ και 15 χρόνια, ενώ ο Λεβαδειακός 25 χρόνια πριν! Μάλιστα ο Λεβαδειακός είχε φτάσει σα προημιτελικά σαν ομάδα Β' Εθνικής!

Καλλιθέα - Τρίκαλα
Δημοτικό Καλλιθέας, διαιτητής Βρακάς (Εύβοια)

Οι μοναδικές ομάδες της Γ' Εθνικής, που συνεχίζουν στο θεσμό, κληρώθηκαν μεταξύ τους και έτσι μια από αυτές θα βρεθεί στα προημιτελικά.
Τα Τρίκαλα έχουν να μπουν στους "οκτώ" από το 1996, ενώ η Καλλιθέα έφτασε εκεί το 2002, όταν έπαιζε στην Α' Εθνική.
Μάλιστα εκείνη τη σεζόν η Καλλιθέα έπαιξε με τα Τρίκαλα στον πρώτο γύρο, νικώντας 4-0 εκτός και 2-0 εντός. Τα Τρίκαλα είχαν παραταχθεί στην έδρα τους με εννέα παίκτες, καθώς ακόμα δεν είχαν εξασφαλίσει τα δελτία των νέων παικτών!
Οι δύο ομάδες προχώρησαν αποκλείοντας ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά θα βρεθούν στο γήπεδο με νέους προπονητές σε σύγρκιση με τα παιχνίδια εκείνα.
Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης πάντως θα δώσει το τέταρτο παιχνίδι του στο θεσμό, αφού είχε ήδη τρία με τον Εορδαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: