Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΣΠYΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ: «Επικοινώνησα με τον κ.Βρύζα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας μίλησε στο «Metrosport» για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά. «Δηλώνω ότι είμαι υπέρ των μετακινήσεων φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα της χώρας, είμαι υπέρ των γεμάτων γηπέδων και θεωρώ ήττα του αθλητισμού τα άδεια γήπεδα», ανέφερε αρχικά.
Και συνέχισε: «Πάνω σ΄ αυτό το πλαίσιο, προσπάθησα να βοηθήσω ώστε να μετακινηθούν σύμφωνα με το Νόμο και να μην υπάρξει πρόβλημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, γι αυτό άλλωστε είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Βρύζα. Η αρχική πληροφορία ήταν ότι θα κατεβούν 1.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά τελικά ούτε ο κ. Βρύζας μπορούσε να πει στην Αστυνομία, η οποία δεν αναλάμβανε την ευθύνη προστασίας 3.500 φιλάθλων πώς θα γινόταν η ομαλή κάθοδός τους για τον αγώνα της Λιβαδειάς.

Πρόθεσή μας είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση, να υπάρχει ισονομία για όλες τις ομάδες της χώρας, αλλά και κάθε πόλης ξεχωριστά, με τη μετακίνηση των φιλάθλων τους, γιατί στόχος μας είναι να γίνει το γήπεδο μια γιορτή με γεμάτες κερκίδες. Δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά να προσπαθήσουν όλες οι πλευρές να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να βρουν το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα πηγαίνουν οι φίλαθλοι σε όλα τα γήπεδα της χώρας, χωρίς πρόβλημα και χωρίς απαγορεύσεις.

Οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας πρέπει να βρουν τη φόρμουλα με την Αστυνομία, αλλά και κάθε ομάδα ξεχωριστά. Το Υπουργείο θα διοργανώσει μια ευρεία σύσκεψη την άλλη εβδομάδα, προκειμένου να βοηθήσει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής και μόνιμης λύσης για τη μετακίνηση οπαδών, αυτό μπορούμε να κάνουμε σαν μια πρώτη κίνηση και ελπίζω να βρεθεί η χρυσή τομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: