Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Παντελή: "Πιστεύω στον Ηρακλή"


Τα είπε με Ρέμο ο Παντελή Ως νέος πρόεδρος στην ΠΑΕ Ηρακλής θα πρέπει να υπολογίζεται ο Ανδρέας Παντελή μετά την οριστική συμφωνία με τον Αντώνη Ρέμου. Τα τυπικά απομένουν για να αναλάβει την ηγεσία της εταιρίας. Ο Κύπριος επιχειρματίας, σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση στον "Libero", είπε πολλά και ενδιαφέροντα...

Αρχικά υπογράμμισε:
"Όλα έχουν συμφωνηθεί και είναι ξεκάθαρα πλέον μετά την ανακοίνωση, που τα λέει όλα πιστεύω. Υπάρχει οριστική συμφωνία και σύντομα θα έχουμε τις οριστικές υπογραφές σε όλα τα έγγραφα. Υπάρχει πλέον συνιδιοκτησία της ομάδας και αναλαμβάνω πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ. Μάλιστα από σήμερα θα είμαι συνεχώς εδώ και το κέντρο αποφάσεων της ομάδας θα είναι φυσικά στα γραφεία της ΠΑΕ. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και υποχρεώσεις της ομάδας και πρέπει να είμαι εδώ για να φροντίσω για όλα αυτά. Σύντομα μάλιστα θα έχουμε και το νέο ΔΣ της ΠΑΕ, θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα παίρνονται άμεσα όλες οι αποφάσεις. Δεν θα έχουμε καθυστερήσεις, καθώς μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια δυστοκία σε αυτόν τον τομέα, αλλά όχι πλέον".

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του, ο κ. Παντελή τόνισε: "Οι οφειλές στο προσωπικό και στους παίκτες, αλλά και η διευθέτηση των θεμάτων με τις προσφυγές είναι οι άμεσες προτεραιότητές μας ως διοίκηση. Μαζί με το νέο ΔΣ θα φροντίσουμε για όλα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα. Πιστεύω ότι μέσα σε 21 μέρες (όπως προβλέπει και το καταστατικό της εταιρείας) θα έχουμε ΔΣ. Εκεί θα υπάρχουν ενδεχομένως και 1-2 συνεργάτες μου, αλλά όπως έχω διαπιστώσει, υπάρχει και στον Ηρακλή αξιόλογο δυναμικό από παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στο ΔΣ της ΠΑΕ. ’μεσος στόχος μας λοιπόν θα είναι να μην δίνει αρνητικά θέματα ο Ηρακλής από εδώ και πέρα. Να σας αναγκάσουμε με την καλή έννοια, εσάς τους δημοσιογράφους, να μας παίρνετε τηλέφωνο για να πληροφορηθείτε μόνο θετικά νέα. Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα δεν είναι απλά να βάλεις χρήματα τώρα και σε 2 μήνες να υπάρξουν πάλι τα ίδια προβλήματα. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, ένα σωστό ισοζύγιο, ένας σωστός προγραμματισμός για όλα τα θέματα της ομάδας. Θέλουμε επίσης η ομάδα αγωνιστικά να είναι δυνατή, καθώς αυτό είναι αλληλένδετο και επηρεάζει τα πάντα σε μια ΠΑΕ. Όλα πρέπει να πηγαίνουν καλά για να μπορέσεις να πετύχεις στο πλάνο".

Ερωτηθείς για τους λόγους που πήρε την απόφαση να έρθει στον Ηρακλή, είπε: "Ήρθα από αγάπη στο ποδόσφαιρο και ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν δύσπιστοι, αλλά να ξέρουν όλοι ότι υπάρχουν παράγοντες και "παράγοντες" που είναι στον χώρο. Ήρθα γιατί πιστεύω στην δυναμική του Ηρακλή, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα με ιστορία 102 χρόνων μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα και μια τέτοια ομάδα δεν μπορεί να παλεύει για την σωτηρία της".

Για τους λόγους που δεν κράτησε το μάνατζμεντ μόνο, όπως είχε αρχικά δηλώσει, αλλά και για τα προβλήματα με την Ανόρθωση, υποστήριξε: "Αρχικά είχα μιλήσει μόνο για το μάνατζμεντ μέχρι το καλοκαίρι, αλλά σύντομα διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο, για πολλούς λόγους, δεν ήταν εφικτό να γίνει. Έτσι μαζί με τον κ. Ρέμο είπαμε να προχωρήσουμε από τώρα σε μια τελεσίδικη συμφωνία. Θα ήταν το καλύτερο αυτή την στιγμή. Όσον αφορά στο θέμα με την Ανόρθωση, έχω να πω σε όλους σε όλους τους φίλους του Ηρακλή ότι δεν υπάρχει κάνενα απολύτως ζήτημα, όλα θα τελειώσουν σύντομα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας".

Για τους όρους της συμφωνίας και τον ρόλο στο εξής του κ. Ρέμου: "Οι όροι της συμφωνίας είναι απλοί. Υπάρχει συνοδιοκτησία στην ΠΑΕ, έχουμε από 50% και το ΔΣ θα αποφασίζει για όλα τα θέματα της ομάδας. Όσο για τις ευθύνες, θα βαραίνουν φυσικά τον πρόεδρο και το ΔΣ της ομάδας, ο κ. Ρέμος θα είναι συνιδιοκτήτης και θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας που γίνεται στον Ηρακλή".

Για τα πλάνα που έχει στο μυαλό του για τον Ηρακλή: "Η επιτυχία θα έρθει μέσα από ένα μακροχρόνιο πλάνο. Πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά ως ΠΑΕ και να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα χρήματα που θα μπουν αυτή την στιγμή. Για παράδειγμα, σίγουρα τώρα προέχει να πληρωθούν προσωπικό και παίκτες αλλά όχι μόνο. Πρέπει να ικανοποιήσουμε και άλλους που έχουν απαιτήσεις από την εταιρεία και θα υπάρξει σχέδιο γι' αυτό. Πρέπει να είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί γιατί στην συνέχεια θα βρούμε μπροστά μας τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν και τώρα. Αν π.χ πληρώσουμε μόνο τους παίκτες με τα χρήματα που υπάρχουν, δεν κερδίζουμε ουσιαστικά τίποτε. Το βασικό μήνυμα πάντως είναι ότι ο Ηρακλής δεν πρέπει πλέον να ξεκινά την χρονιά έχοντας σαν στόχο την σωτηρία του, όπως στα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα".

Σε ερώτηση αν γνωρίζει για "ηθική δέσμευση" απέναντι στον κ. Μυτιληναίο, όπως είχε δηλώσει ο κ. Ρέμος, είπε: "Δεν γνωρίζω για κάποια ηθική δέσμευση απέναντι στον κ. Μυτιληναίο αλλά θέλω να έχω επαφές μαζί του, όπως και με όλους στην οικογένεια του Ηρακλή. Θέλω να είναι όλοι ήσυχοι, στον Ηρακλή άλλωστε δεν υπάρχουν περιθώρια για αντιπαραθέσεις και αντιπολιτεύσεις, πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τώρα".

Κλείνοντας, ο Παντελή, δήλωσε: "Δεν υπάρχει κάνενας λόγος ικανός να χαλάσει την συμφωνία μου με τον κ. Ρέμο. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία και δουλειά για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά τον Ηρακλή. Ο κ. Ρέμος ήρθε με καλό σκοπό στον Ηρακλή, βοήθησε, έβαλε χρήματα και αγαπά πολύ τον Ηρακλή".

Οι βετεράνοι για τον Ζαχαριάδη
Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ηρακλή, με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στις κάτωθι εκδηλώσεις:

"Το Σάββατο 27/03/2010, στις 15:00, σε Τουρνουά στην Κατερίνη, με τους φίλους Βετεράνους του Πιερικού και τους αδελφούς Βετεράνους της Κύπρου, του Συλλόγου "Μεσόγειος". Την Μ. Πέμπτη 01/04/2010, στις 15:00, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο σε αγώνα με τους φίλους Βετεράνους των Γρεβενών, στην μνήμη του μεγάλου προπονητή και δασκάλου μας, Θωμά Ζαχαριάδη.

Μετά το παιχνίδι θα ακολουθήσει εκδήλωση στα Γραφεία του Συλλόγου μας στο Καυτανζόγλειο, κατά την διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια φωτογραφίας του Θωμά Ζαχαριάδη.

Τέλος, ο Σύλλογος μας ανακοινώνει την καθιέρωση της Αγίας μέρας της Μεγάλης Πέμπτης ως "Ημέρα Θωμά Ζαχαριάδη" και ότι κάθε Μ. Πέμπτη θα διοργανώνει αγώνα στην μνήμη του μεγάλου δασκάλου".


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: