Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Με οπαδούς η Νιγηρία στο Μουντιάλ


Οι παίκτες της Νιγηρίας πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό Ιδιαίτερη μνεία στους οπαδούς της εθνικής Νιγηρίας, έκανε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της FIFA, Τζερόμ Φάλκε. Ως υπεύθυνος διακίνησης εισιτηρίων για το παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής, ενημέρωσε πως οι φίλοι των "Υπεραετών" αγόραν 1.000 "μαγικά χαρτάκια" τις τελευταίες ημέρες, αφού υπήρξε δέσμευση για απευθείας πτήση στο Γιοχάνεσμπουργκ, από τοπική αεροπορική εταιρεία.

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιρόφιλοι των αφρικανικών χωρών, είναι ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις! Ετσι, όσοι θέλουν να ακολουθήσουν τη Νιγηρία, την Ακτή Ελεφαντοστού ή το Καμερούν έπρεπε να "πετάξουν" στη Νότια Αφρική, μέσω Ευρώπης! Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως λύθηκε τουλάχιστον για τη Νιγηρία, μία εκ των αντιπάλων της εθνικής ομάδας στο μουντιάλ.

Επίσης, ο Φάλκε δεσμεύθηκε πως θα λύσει ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της ηλεκτρονικής διάθεσης εισιτηρίων. Ο κόσμος στην Αφρική δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία, ενώ η πρόσβαση στο internet είναι περιορισμένη.

Ετσι, η FIFA αποφάσισε να δημιουργηθούν εκδοτήρια τόσο στη Νότια Αφρική όσο και τις γειτονικές χώρες, όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια των 20 δολαρίων, αποφεύγοντας τις τυπικές διαδικασίες, όπως η ηλεκτρονική συμπλήρωση αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: