Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Από μηχανής... Σμιθ


Ο Σμιθ αφήνει τη μπάλα στο καλάθι του Ηλυσιακού Ο Ντέβιν Σμιθ λύτρωσε τον Πανελλήνιο. Ο Αμερικάνος φόργουορντ με καλάθι στη λήξη έδωσε τη νίκη στον Πανελλήνιο επί του Κολοσσού με 85-83 στο κλειστό του Περιστεριου. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ηλία Ζούρου «καθάρισε» την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και αποσπάστηκε από τον Κολοσσό.

Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, ο Κολοσσός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 83-83 αν και έχανε με 82-79. Χάρη στην αστοχία των παικτών του Πανελληνίου από την γραμμή των βολών, λοιπόν, ο Κολοσσός απέκτησε την ευκαιρία να πάει το ματς στην παράταση, αλλά ο Ντέβιν Σμιθ δήλωσε παρών και δικαίωσε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν έναν από τους καλύτερους ξένους που αγωνίζονται φέτος στο πρωτάθλημα της Α1. Ο Σμιθ πήρε το ριμπάουντ από το άστοχο σουτ του Παπαμακάριου και πέτυχε το νικητήριο καλάθι για την ομάδα της Κυψέλης.

Πάντως, ο Κολοσσός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρέθηκε να προηγείται και με διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων. Παρόλα αυτά, στο τελευταίο δεκάλεπτο «μίλησε» η πείρα των παικτών του Πανελληνίου, που μόλις τρεις μέρες πριν από τον πρώτο προημιτελικό απέναντι στην Γραν Κανάρια πέτυχαν μία σπουδαία νίκη. Πολύ καλή απόδοση για τον Πανελλήνιο είχαν οι Σμιθ, Παπαπαμακάριος και Βουγιούκας, ενώ για τον Κολοσσό ξεχώρισαν οι Βασίλιεβιτς, Τσάμης και Παππάς.

Τα δεκάλεπτα: 21-32, 42-48, 62-65, 85-83

Διαιτητές: Μουζάκης-Παπαπέτρου-Παφίλης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος) : Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 21 (5), Χαραλαμπίδης 8, Καλαϊτζής 4, Όουενς 8, Σμιθ 17 (1), Πέτρουλας 3, Όστοϊτς 3, Μπλέικνι 4, Βουγιούκας 15.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος) : Χάρις 12, Παντελιάδης 1, Βασίλιεβιτς 21 (5), Ζάρας, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος, Ντόζιερ 13 (3), Χαρίσης 5, Τσάμης 17 (1), Παππάς 14 (2),

Δεν υπάρχουν σχόλια: