Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Βήμα για τα πλέι οφ


Φάση από τον αγώνα Καβάλα - ΠΑΟΚ Ο ΠΑΟΚ δίνει τη δική του μάχη για να βρει μία θέση στα επερχόμενα πλέι οφ και φυσικά άλλη εντός έδρας ήττα μετά από αυτήν από την Καβάλα δεν συγχωρείται. Ο "δικέφαλος" του Βορρά υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (7 μ.μ., Πηλοϊδης-Αφεντουλίδης-Κατραχούρας) τα Τρίκαλα στην Πυλαία.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την δύσκολη και συνάμα λίγο τυχερή επικράτηση στα Ιλίσια επί του Ηλυσιακού. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε: "Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου κι αυτό που θέλουμε είναι να μεγαλώσουμε τα καλά διαστήματα που έχουμε στη διάρκεια των αγώνων, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με την ίδια σοβαρότητα. Κανένα παιχνίδι άλλωστε δεν είναι εύκολο κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με τα Τρίκαλα με μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές με τα Τρίκαλα και παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν διαφορετικές, χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, από την αρχή ως το τέλος, να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας δυνάμεις και τα σημεία που υπερτερούμε και ταυτόχρονα να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας. Περιμένουμε και σε αυτό το παιχνίδι τους φιλάθλους μας, που μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή, για να συνεχίσουμε μαζί την πορεία μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φύγουν ικανοποιημένοι από το γήπεδο".

Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς πέτυχε το τρίποντο που έστειλε το προηγούμενο παιχνίδι στην παράταση και πλέον ο Σέρβος γκαρντ τονίζει: "Πετύχαμε μία σημαντική νίκη στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Έχουμε και την ποιότητα, αλλά και την ικανότητα να το πετύχουμε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, ξεκινώντας ένα σερί, στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Σε αυτή την προσπάθειά μας, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι κοντά μας και ο καταπληκτικός κόσμος του ΠΑΟΚ".

Τα Τρίκαλα στοχεύουν στα παιχνίδια που υπάρχουν στο πρόγραμμα μετά το Πάσχα, κάτι που επισημαίνει και ο Θανάσης Γιαπλές: "Μετά τις χαμένες προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας η ομάδα μπήκε σε κάποιο ρυθμό τις τελευταίες μέρες. Ο στόχος μας είναι τα παιχνίδια μετά το Πάσχα αλλά μέχρι τότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και αν μπορούμε να κλέψουμε και κάποιο αποτέλεσμα αυτό θα μας δώσει μεγάλο αβαντάζ για την συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ δείχνει καλή εικόνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει έμπειρους παίκτες, ικανούς να διαχειριστούν οτιδήποτε προκύψει στο παιχνίδι. Εμείς κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλουμε και πάλι να δείξουμε εικόνα σοβαρής και ανταγωνιστικής ομάδας που αξίζει να αγωνίζεται στην Α1".

Τέλος, ο Γιώργος Αποστολίδης συμπλήρωσε: "Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας αυτό με τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ όμως ότι είμαστε έτοιμοι, δουλέψαμε καλά και αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζουμε εξ αρχής ότι είμαστε το αουτσάιντερ αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την νίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: