Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Στην Ουντινέζε ο Καραγκούνης


Ο Βασίλης Καραγκούνης με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος Η διοίκηση του Ατρόμητου, ανακοίνωσε και επίσημα την επίτευξη συμφωνίας της με την αντίστοιχη της Ουντινέζε για την μεταγραφή του Βασίλη Καραγκούνη στην ιταλική ομάδα. Μάλιστα οι Περιστεριώτες κάνουν λόγο για την "πλέον εντυπωσιακή μετακίνηση παίκτη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η πιο εντυπωσιακή (ίσως) μετακίνηση που έχει γίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφορά ποδοσφαιριστή ηλικίας μόλις 16 ετών, εισήλθε το Σαββατοκύριακο στην τελική της φάση.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Ατρόμητος ήρθε σε συμφωνία με την Ουντινέζε για την παραχώρηση (με μεταγραφή) του ποδοσφαιριστή Βασίλη Καραγκούνη. Ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος και ο (εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας αλλά και του ποδοσφαιριστή) Αντώνης Αποστολόπουλος αποδέχθηκαν τους όρους της συνεργασίας των δύο συλλόγων που θα ολοκληρωθεί ως προς το τυπικό μέρος μέσα στις επόμενες μέρες. Την υπόθεση θα χειριστούν πλέον οι νομικές υπηρεσίες για την σύνταξη του συμβολαίου στην ελληνική γλώσσα και στην ιταλική".

Ο Βασίλης Καραγκούνης, διεθνής με την Εθνική Παίδων, μίλησε στο atromitosfc.gr για τη μεταγραφή του στην Ουντινέζε και είπε τα εξής: "Νιώθω μεγάλη χαρά και τεράστια ικανοποίηση που ολοκληρώνεται κατά τον καλύτερο τρόπο η μεταγραφή μου στην Ουντινέζε. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου και με βοήθησαν αυτά τα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα. Με βοήθησαν να γίνω καλύτερος και σαν άνθρωπος αλλά και σαν ποδοσφαιριστής.

Για τον Ατρόμητο, νιώθω πράγματα που πραγματικά δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια. Τον αγαπάω και θα τον αγαπάω. Θα τον παρακολουθώ πάντα γιατί μη ξεχνάμε ότι έχω αφήσει πίσω τον αδελφό μου, τον Θανάση".

Οσο για την πρόκληση που τον περιμένει; "Νιώθω πανέτοιμος, από την αρχή άλλωστε που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Ουντινέζε πίστευα ότι μπορώ και πρέπει να κάνω αυτό το άλμα. Μίλησα με την οικογένειά μου και με τον σύλλογό μου, είδαμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και τελικά καταλήξαμε ότι μια τέτοια ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί για ένα νέο παιδί σαν κι εμένα".

O Βασίλης Καραγκούνης αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 από τις Ελπίδες Φθιώτιδας. Την πρώτη χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα Νέων που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνική και πέρσι έκανε προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα αλλά αγωνιζόταν με την ομάδα Κ-21. Η μεταγραφή του στην Ουντινέζε αποδεικνύει τη σωστή και μεθοδική δουλειά που συντελείται στις Ακαδημίες της ομάδας αλλά και την φιλοσοφία της ομάδας που δεν στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο των ποδοσφαιριστών ακόμη και των πιο μικρών σε ηλικία.

Σε δηλώσεις του στο επίσημο site του συλλόγου ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Αγγελόπουλος τόνισε τα εξής: "Η συμφωνία μας με την Ουντινέζε για τον Βασίλη Καραγκούνη έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδί παρά μόνο χρειάζεται δουλειά και μεράκι. Η ομάδα μας αποτελεί πρότυπο στον τομέα των υποδομών και καθημερινά επιβεβαιώνεται η δουλειά που γίνεται από τον Τεχνικό Διευθυντή των Ακαδημιών Παναγιώτη Μιχαλέτο, τους προπονητές Σταύρο Ηλιόπουλο, Σωτήρη Ρίζο, Σωτήρη Θεοδώρου, τον γενικό αρχηγό Σίμο Συμεωνίδη και βέβαια τον υπεύθυνο σκάουτ Τόλη Αποστόλου. Ευχόμαστε στον Βασίλη καλή επιτυχία και να τον καμαρώσουμε στα γήπεδα της Ιταλίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: