Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Θα το πάρει η Αγγλία γιατί...

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/rooney_2010_5_31_9_42_23_b.jpgΈνα από τα μεγαλύτερα... απωθημένα των Άγγλων εδώ και δεκαετίες είναι η κατάκτηση κάποιου ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου τίτλου σε εθνικό επίπεδο, καθώς η μοναδική τους επιτυχία ήρθε το 1966, και η δίψα τους αυτή τους οδηγεί στο να αναζητούν οιωνούς πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση για να δουν αν το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα μπορεί να τα καταφέρει.Αυτό γίνεται για μία ακόμα φορά και φέτος, με την αγγλική "Sun" να φροντίζει να ανεβάσει το ηθικό των φιλάθλων καθώς παραθέτει σε σημερινό της δημοσίευμα 10 γεγονότα που "φωτογραφίζουν" ως νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια την Αγγλία.

Βόρεια Κορέα, Ρούνεϊ, Ισπανία, Καπέλο, ακόμα και ο καιρός και οι εκλογές μπαίνουν στο... μίξερ, και μένει να αποδειχθεί αν μιλάμε όντως για "οιωνούς" ή απλές αθώες συμπτώσεις.

Οι 10 λόγοι που φέρνουν την Αγγλία πιο κοντά στην... κούπα:

1. Οπαδοί: Οι Άγγλοι είναι οι οπαδοί με τη μεγαλύτερη... όρεξη μέχρι στιγμής για αγορά εισιτηρίων του Μουντιάλ και οι παίκτες των "λιονταριών" θα αισθάνονται λογικά σαν να παίζουν στην έδρα τους σε κάθε ματς.

2. Εκλογές: Το αγγλικό έθνος οδηγήθηκε στις κάλπες την άνοιξη, όπως είχε γίνει και την άνοιξη του 1966 όταν η Εθνική Αγγλίας κατέκτησε για πρώτη και μοναδική έως τώρα φορά το Μουντιάλ.

3 Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα επιστρέφει μετά από απουσία 44 χρόνων σε τελική φάση Μουντιάλ. Η παρθενική της συμμετοχή ήταν το 1966 που οι Άγγλοι πήραν το τρόπαιο...

4. Ρίο Φέρντιναντ: Η συμμετοχή του Τζον Τέρι σε ροζ σκάνδαλο υποχρέωσε τον Φάμπιο Καπέλο να του αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να το παραδώσει στον Ρίο Φέρντιναντ. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ, ομάδα στην οποία έκανε μεγάλη καριέρα και ο αρχηγός των "λιονταριών" το 1966, Μπόμπι Μουρ.

5. Καιρός: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη Νότια Αφρική, κάτι που εξυπηρετεί αφάνταστα τους Άγγλους που είναι συνηθισμένοι σε αυτόν τον καιρό.

6. Γουέιν Ρούνι: Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα είναι το μεγάλο όπλο στην επιθετική φαρέτρα του Φάμπιο Καπέλο.

7. Φάμπιο Καπέλο: Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός έχει κατακτήσει τρόπαιο σε όποια ομάδα και αν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρα του, εκτός φυσικά της Αγγλίας.

8. Ισπανία: Η Αγγλία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε φορά που η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 1964 οι Ίβηρες πήραν τον ευρωπαϊκό τίτλο (πρώτο στην ιστορία τους) για να κατακτήσουν οι Άγγλοι δύο χρόνια μετά το Μουντιάλ, ενώ το 2008 οι "φούριας ρόχας" πήραν πίσω τα πρωτεία στην Ευρώπη στα γήπεδα Αυστρίας/Ελβετίας...

9. WAGS: Το 2006 ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον επέτρεψε στους διεθνείς Άγγλους άσους να πάρουν μαζί τους στη Γερμανία τις συζύγους και φίλες τους, όμως αυτή τη φορά ο Φάμπιο Καπέλο ήταν πιο αυστηρός, και έτσι οι παίκτες αναμένεται να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στα ματς και λιγότερο στους πειρασμούς που τους περιβάλλουν.

10. JP Morgan: Σύμφωνα με τις μετρήσεις της JP Morgan, η Βραζιλία είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, αλλά σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησής τους (Quant Model) η σειρά των αγώνων ευνοεί την Αγγλία για κατάκτηση του τροπαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: