Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι σίγουροι, τα ερωτηματικά και οι... τελειωμένοι στην ΑΕΛ

http://www.contra.gr/images/m/DAMPIAXZA21_m.jpgΗ είσοδος της ΑΕΛ στο φετινό μεταγραφικό …παζάρι ήταν δίχως άλλως εντυπωσιακή. Αυτό καταδεικνύεται με τη συμφωνία που πέτυχαν οι «βυσσινί» και με τον Στάθη Ταυλαρίδη, πείθοντάς τον να επαναπατριστεί φορώντας τη φανέλα με το άλογο στο στήθος, αλλά και με τον Γιάν Μπλάζεκ, που κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των Λαρισαίων στους τρεις μήνες που αγωνίστηκε στο Αλκαζάρ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μιας και η λαρισινή ομάδα έχει κληθεί το τελευταίο διάστημα να ξεκαθαρίσει αρχικά τους στόχους της και στη συνέχεια να κινηθεί για τις διαπραγματεύσεις και την απόκτησή τους.

Ο χρόνος που έχει κυλήσει είναι αρκετός (και ουσιαστικά τόσος όσος …χρειαζόταν για να περάσουν στο περιθώριο οι δύο ουσιαστικά μεταγραφές της ΑΕΛ) αλλά όλα δείχνουν ότι η λαρισινή ομάδα λίγο πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου έχει κατασταλάξει σε κάποια ονόματα, αναμένοντας φυσικά και μία σειρά απαντήσεων από τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στο δυναμικό της.

Οι …φευγάτοι

Προσπαθώντας λοιπόν να δούμε πως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το λαρισινό ρόστερ καλούμαστε να ξεκινήσουμε από τους παίκτες που αγωνιζόταν στην ΑΕΛ, αλλά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα συνεχίσουν σε άλλα ποδοσφαιρικά κλαμπ την καριέρα τους. Ντίνο Σέρεμετ (ο Σλοβένος κήπερ δεν έπεισε στα δύο χρόνια που βρέθηκε στη Λάρισα), Φλάβιο Πίντο (ο Βραζιλιάνος δεν έδειξε ότι είναι κάτι το σπουδαίο στις θέσεις που αγωνίζεται), Ηλίας Κυριακίδης (έκλεισε την πόρτα των διαπραγματεύσεων μόνος του), Ντέλσον Φερέιρα (ειδοποιήθηκε ότι δεν υπολογίζεται και καλό θα ήταν να μείνει στην Πορτογαλία) και Ρικάρντο Ζέσους (το buy out ήταν υψηλό και σίγουρα δεν ανταποκρινόταν στα όσα έδειξε στην τετράμηνη παρουσία του στην ΑΕΛ) είναι οι ποδοσφαιριστές που με απόλυτη βεβαιότητα δεν θα ανήκουν στο ρόστερ της ΑΕΛ και τη νέα χρονιά.

Ίσως σε αυτή την κατηγορία θα έπρεπε να βάλουμε και άλλα δύο ονόματα, αυτά των Ντάνιελ Κουζάν και Χρήστου Μελίσση, μιας και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στον απόλυτο βαθμό η επιθυμία των ομάδων στις οποίες και ανήκουν, αλλά οι περιπτώσεις τους μοιάζουν να είναι πάρα πολύ δύσκολες.

Οι σίγουροι

Από τους παίκτες που θα αποτελέσουν σίγουρα παρελθόν, περνάμε στους παίκτες που θα φοράνε σίγουρα τη φανέλα της λαρισινής ομάδας και τη νέα χρονιά, όσο και αν αυτές οι προβλέψεις μπορούν να εμπεριέχουν υψηλό ποσοστό ρίσκο.

Σεμεστιάν Βιέρα (το ενδιαφέρον από την Ιταλία φαίνεται ότι έχει ατονήσει, οπότε ο Ουρουγουανός θα είναι και τη νέα χρονιά «φύλακας-άγγελος» της λαρισινής εστίας), Δημήτρης Σωτηρίου, Χουάν Βελάσκο, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Στέλιος Βενετίδης (ουδεμία σκέψη να σταματήσει το ποδόσφαιρο υπάρχει στο μυαλό του και αυτό φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα), Δημήτρης Κολοβέτσιος, Θοδωρής Τριποτσέρης, Στάθης Ταυλαρίδης, Ναϊμ Ααράμπ (το ενδιαφέρον ομάδων του Βελγίου έχει «παγώσει»).

Eπίσης Παναγιώτης Κατσιαρός, Νίκος Βλασόπουλος, Ρομέου Περέιρα, Ματίας Ιγκλέσιας (στην ΑΕΛ δεν έχει φτάσει κάποια πρόταση για την απόκτησή του), Σάββας Σιατραβάνης, Σάντερ Πούρι, Γιάν Μπλάζεκ και Σιμόν Αμπουχατζίρα (ο Ισραηλινός φαίνεται ότι είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση, μιας και η ΑΕΛ δεν δείχνει διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει, πιστεύοντας ότι τη νέα χρονιά θα μπορέσει να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες) και Αλεκσάνταρ Σίμιτς (ο υγιής Σίμιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ΑΕΛ έστω και αν στη δεξιά επιθετική πτέρυγα των «βυσσινί» έχουν μαζευτεί αρκετοί ποδοσφαιριστές).

Τα ερωτηματικά

Και από κει και πέρα υπάρχουν μία σειρά ποδοσφαιριστών των οποίων η παραμονή στο Αλκαζάρ κρίνεται ως «ερωτηματικό». Νίκος Νταμπίζας και Τουμέρ Μετίν οι πρώτοι και ξεκινάμε από αυτούς γιατί ο Γιάννης Παπακώστας έχει εισηγηθεί την παραμονή τους, γιατί η ΑΕΛ αλλά και οι ίδιοι έχουν δηλώσει τη επιθυμία τους να παραμείνουν, αλλά όσο και αν το κλίμα των συζητήσεων είναι θετικό ακόμη δεν έχουν υπάρξει οι τελικές ανακοινώσεις συνέχισης της συνεργασίας τους. Αρκάντιους Μάλαραζ και Ρούντολφ Σκάτσελ ακολουθούν, δύο παίκτες που η ΑΕΛ θέλει να αποχωρήσουν από την ομάδα, αλλά τα συμβόλαια που έχει μαζί τους δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να «πατήσουν» πάνω σε αυτά και να διεκδικούν αποζημίωση για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και σίγουρα η τελική αποχώρησή τους θα πάρει καιρό, μιας και στην παρούσα φάση παρατηρείται διάσταση απόψεων.

Ερωτηματικό όμως παραμένει και η περίπτωση του Σαλίμ Τουάμα, μιας και στον Ισραηλινό έχει γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει μία μείωση στις απολαβές του και παράλληλα ομάδες της χώρας του θέλουν να τον αποκτήσουν, αλλά για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να δοθούν κάποια χρήματα στην ΑΕΛ, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι είχε πληρώσει την Σταντάρ Λιέγης για να ντύσει τον Τουάμα στα «βυσσινί», αλλά και του Αλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς που ουσιαστικά είχε υπογράψει συμβόλαιο 6+6 μηνών και θα απαντήσει αν θα συνεχίσει στην ΑΕΛ μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής Σλοβενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ερωτηματικό τέλος για μας αποτελεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τους Πέτρο Μπαϊμάκη, Δημήτρη Μπαλή και Γιώργο Λύτρα, νεαροί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες για να δείξουν το ταλέντο τους. Του Μπαϊμάκη το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το 2012 και του Λύτρα δύο χρόνια μετά και ο δεύτερος οδεύει προς δανεισμό, ενώ με τον πρώτο δεν αποκλείεται να υπάρξει και λύση, ενώ το συμβόλαιο του Μπαλή λήγει την επόμενη χρονιά, οπότε μοιάζει σχήμα οξύμωρο να δοθεί δανεικός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: