Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Προς την έξοδο οι Αμερικάνοι

Προς την έξοδο οι Αμερικάνοι

Το υπέρογκο συμβόλαιο του Τζόνσον, μαζί με τις απαιτήσεις της Φούλαμ και η μέτρια αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο Αντού καθιστούν επισφαλή τη θέση των δύο Αμερικανών στο νέο Άρη που ετοιμάζει η διοίκηση των «κιτρίνων» σε συνεργασία με τον Έκτορα Κούπερ.

Αντίστροφα θα πρέπει να αρχίσουν να μετρούν οι δύο Αμερικανοί άσοι του Άρη.
Κι΄ αν για τον Τζόνσον υπήρχε ως ένα μεγάλο βαθμό έκδηλη ικανοποίηση από την προσπάθεια και την προσφορά του-κυρίως στο μίνι πρωτάθλημα των πλέϊ-οφ- για τον Φρέντι Αντού τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα.
Μπορεί ο μικρόσωμος μέσος να έχει συμβόλαιο συνεργασίας για ένα ακόμη χρόνο με τον Άρη αλλά βρίσκεται στη «λίστα των μη απαραίτητων» που έχει καταθέσει αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος ο Έκτορ Κούπερ.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:
Για να παραμείνει ο Τζόνσον στον Άρη θα πρέπει οι «κίτρινοι» να «τα βρουν» με τη Φούλαμ και είτε να της προτείνουν να τον κρατήσουν για ένα ακόμη χρόνο-με το ανάλογο κόστος- είτε να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή.
Για να γίνει το πρώτο χρειάζεται ένα αξιοσέβαστο ποσόν ενώ για να προχωρήσει το δεύτερο απαιτείται πρώτα απ΄ όλα να ικανοποιηθεί η ρήτρα των Άγγλων, η οποία αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν απαγορευτικό για το βαλάντιο του Άρη.
Όσον αφορά τώρα την περίπτωση του Αντού, δύο παράγοντες πρέπει να συνυπολογιστούν.
Ο πρώτος αφορά την μειωμένη προσφορά του 22χρονου μέσου , αφού σε καμία περίπτωση δεν έπεισε για τα πλούσια-θεωρητικά του- προσόντα και δεν πρόσφερε-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-τα αναμενόμενα.
Ο δανεισμός από την Μπενφίκα ισχύει μέχρι το 2011 αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Σαουθάπτον, η οποία θέλει τον Αμερικάνο και αναμένεται να επανέλθει και με επίσημη πλέον προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: