Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ισοπαλία η Γαλλία με... λίγο Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αγωνίστηκε μόλις για 15 λεπτά στο φιλικό της Τυνησίας με την απογοητευτική Γαλλία (1-1), με τον Ντομενέκ να δείχνει πως τον υπολογίζει ως τελευταία λύση, πίσω και από τον Ζινιάκ. Βασικός ο Ναφτί του Άρη.

Στο «Στάδιο της 7ης Νοεμβρίου» του Ραντές, οι Γάλλοι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με τον Ζεμά στο 5ο λεπτό να κάνει το 1-0 για την γηπεδούχο Τυνησία, κατάφεραν όμως να ισοφαρίσουν στο 62' με τον Γκαλάς ο οποίος έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση μετά τον τραυματισμό του.

Ο Ντομενέκ (κάθησε για 75η φορά στον πάγκο των «τρικολόρ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μισέλ Ιτανγκό) ξεκίνησε και πάλι με επιθετικό σχήμα, έχοντας τον Τουλαλάν ως τον μοναδικό καθαρό αμυντικό χαφ και τους Μαλουντά και Γκουρκίφ να είναι στο κέντρο αλλα με σαφέστατο επιθετικό προσανατολισμό. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούταν από τους Ριμπερί (αριστερά), Γκουβού (δεξιά) και Ανελκά στην κορυφή. Στην άμυνα, ακραίοι έπαιξαν οι Σανιά και Εβρά, ενώ στο κέντρο ήταν οι Γκαλάς και Αμπιντάλ, με τον τεχνικό των Γάλλων να... ξεχνά πως ο αριστερός μπακ της Μπαρτσελόνα ήταν... κίνδυνος-θάνατος όταν στο Euro απέναντι στην Ιταλία είχε αγωνιστεί ως στόπερ...

Σστο ημίχρονο ο Ντομενέκ έδειξε μέρος των προθέσεων του σχετικά με την επιθετική τριάδα. Έβγαλε τον Ριμπερί και πέρασε τον Ανρί, άφησε τον Γκοβού ενώ αντικατέστησε τον Ανελκά στο 63', όχι όμως με τον Σισέ αλλά με τον Ζινιάκ δείχνοντας ότι ο άσος του Παναθηναϊκού είναι η τελευταία του επιλογή καθώς είχε προηγηθεί και η απουσία του απέναντι στην Κόστα Ρίκα... Ο Σισέ μπήκε τελικά στο 76' αντί του Γκοβού και έπαιξε δεξιά, ενώ Ανρί και Ζινιάκ άλλαζαν αρκετές φορές θέση στο αριστερό άκρο και στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως αναφέρει και στο live της η Equipe, ο Σισέ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με όπλο την ταχύτητα του έδειξε πάθος και διάθεση, ωστόσο τελικά η Γαλλία δεν κατάφερε αλλά ούτε και πίεσε για να κάνει κάτι το ιδιαίτερο και έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Τα συμπεράσματα είναι πως η Γαλλία είχε και προβλήματα στην άμυνα αλλά παράλληλα ήταν και... άτονη στην επίθεση.

Όσο για τον Ναφτί, από αυτόν ξεκίνησε η προσπάθεια των Τυνήσιων που κατέληξε στο γκολ του Ζεμά. Ο άσος του Άρη έγινε αλλαγή στο 71' με τον Ραγκουέντ.

Τυνησία-Γαλλία 1-1 (5' Ζεμά - 62' Γκαλάς)

Η σύνθεση των Γάλλων:
Λορίς, Σανιά, Γκαλάς (63' Σκιλατσί), Αμπιντάλ (46' Πλανίς), Εβρά (64' Κλισί), Τουλαλάν, Γκουρκίφ (64' Ντιαμπί), Μαλουντά, Γκοβού (76' Σισέ), Ριμπερί (46' Ανρί), Ανελκά (63' Ζινιάκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: