Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μουρίνιο: "Δεν πηγαίνω στη Μαδρίτη για τένις ή γκολφ. Θέλω τίτλους"

http://www.contra.gr/images/m/mourinho_rea270510_m.jpgΣτην πρώτη συνέντευξή του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μουρίνιο προτίμησε να μην ανοίξει... μέτωπα με τους αντιπάλους του. Ίσως να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να δείξει τις... ρητορικές του ικανότητες. Μιλώντας στην εφημερίδα "AS", χρησιμοποίησε εγκωμιαστικά σχόλια για την Μπαρτσελόνα, την οποία δεν θεωρεί... εχθρό του, ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούσαν τις επικείμενες μεταγραφές της "βασίλισσας" προκειμένου ο ίδιος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.

Ο Πορτογάλος κόουτς επεσήμανε αρχικά πως η δική του Ρεάλ "θα είναι μια ισορροπημένη ομάδα", προσθέτοντας ξεκάθαρα πως "μια ομάδα που θέλει να κατακτά τίτλους θα πρέπει να παίζει και καλά. Και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ γι' αυτό".

Ακολούθως αναφέρθηκε στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, την οποία ως αντίπαλος πλέον καλείται να... αποκαθηλώσει. "Προσωπικά δεν είμαι εχθρός κανενός. Απλώς θα γίνω οπαδός της Ρεάλ, όπως είμαι πλέον και της Ίντερ. Όμως ποτέ δεν ήταν σκοπός μου να δημιουργώ αντιπαλότητες", είπε και συμπλήρωσε ότι "θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα και παράλληλα να γίνω ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Έχω πολλά κίνητρα".

Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του, εστίασε στην απόκτηση τεσσάρων αμυντικογενών παικτών, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Λάμπαρντ και Τζέραρντ λέγοντας πως "είναι δύο σπουδαίοι παίκτες που δίνουν τα πάντα", ενώ σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκτηθούν οι Ντιέγκο Μιλίτο και Μαϊκόν, προφανώς γιατί θέλει να διατηρήσει τις καλές σχέσεις του με τον Μάσιμο Μοράτι.

Παράλληλα, απέκλεισε την ενδεχόμενο απόκτηση του Ντανιέλε ντε Ρόσι, υποστηρίζοντας πως θα παραμείνει στη Ρόμα, ενώ για τον Αργεντινό Άγχελ ντι Μαρία της Μπενφίκα σημείωσε πως "θα πάρουμε το ρίσκο να τον υπογράψουμε μόνο σε μια λογική τιμή".

Κλείνοντας ο "Special One" έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους τους οπαδούς της βασίλισσας: "Θα δώσω ό,τι και σε όλες τις ομάδες που δούλεψα μέχρι τώρα: τα πάντα. Η ζωή μου είναι η οικογένειά μου και ο σύλλογος που εργάζομαι. Δεν θα έχω χρόνο ούτε για τουρισμό στη Μαδρίτη ούτε για να παίζω τένις ή γκολ. Υπόσχομαι πλήρη αφοσίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: