Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ισχυρό προβάδισμα στον Δερμιτζάκη?

http://www.contra.gr/images/m/DERMITZAKIS21_m.jpgΤη δύσκολη απόφαση ετοιμάζεται να πάρει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, αναθέτοντας την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ στον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο 41χρονος τεχνικός έχει αποκτήσει πλέον ισχυρότατο προβάδισμα στην κούρσα της διαδοχής του Φερνάντο Σάντος.

Για την ακρίβεια βρίσκεται μια… ανάσα από το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα. Ο Ζαγοράκης με τον Ζήση Βρύζα συζήτησαν ενδελεχώς την Τετάρτη το θέμα του νέου προπονητή και κατέληξαν σε 2-3 περιπτώσεις, με μακράν πρώτο στις προτιμήσεις τους τον Δερμιτζάκη και δυο ξένους να έπονται.

Και αυτό γιατί ο Μακεδόνας τεχνικός πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει από την αρχή για τον διάδοχο του Σάντος. Είναι νέος, φιλόδοξος, καταρτισμένος, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου και κυρίως διατεθειμένος να συνεχίσει το σημαντικό έργο του προκατόχου του, χωρίς να κάνει άνω κάτω την ομάδα.

Η επιλογή του εμπεριέχει το ρίσκο της απειρίας στο κοουτσάρισμα μεγάλης ομάδας, αλλά αυτό θα το έπαιρναν ούτως ή άλλως στον ΠΑΟΚ, αφού αποφάσισαν εξ αρχής ο αντικαταστάτης του Σάντος να είναι νέος. Και σ’ αυτή την περίπτωση θεωρείται μικρότερο το ρίσκο με την επιλογή Δερμιτζάκη, παρά με έναν συνομήλικό του Ιταλό, Ισπανό ή Πορτογάλο.

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τον νέο προπονητή, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Δερμιτζάκης. Απλά ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας περιμένουν να ακούσουν και τη γνώμη του τεχνικού διευθυντή Σέρζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος επιστρέφει απόψε από την Πορτογαλία, πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση. Η σύσκεψη της «τριανδρίας» θα γίνει στη Τούμπα την Πέμπτη. Η οριστική απόφαση θα παρθεί και στη συνέχεια θα αναμένουμε μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: