Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σαλπιγγίδης: «Θα ανακοινώσω την απόφαση μου πριν το Μουντιάλ»

Σαλπιγγίδης: «Θα ανακοινώσω την απόφαση μου πριν το Μουντιάλ»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ελβετία, όπου για μία ακόμη φορά πάντως απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της δικής του μεταγραφής. Άλλωστε το θέμα της συνέντευξης είχε να κάνει κυρίως με την εθνική ομάδα και την προετοιμασία της. «Είναι πολύ ευχάριστο το κλίμα. Είναι πολύ καλές οι εγκαταστάσεις, που είναι γνώριμες σ’ εμάς. Έχουμε ξανάρθει εδώ. Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά. Δώσαμε και ένα φιλικό με την Βόρεια Κορέα, που είναι στο ίδιο στιλ με την Νότια Κορέα, όπου βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθούμε» τόνισε αρχικά ο έλληνας επιθετικός που μίλησε και για τις διαφορές της Βόρειας με τη Νότια Κορέα: «Θα είναι ένα διαφορετικό ματς αυτό με την Νότια Κορέα από εκείνο με την Βόρεια. Δεν είναι ίδιες ομάδες και εμείς δεν θα παρουσιαστούμε όπως ήμασταν τότε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην ανάπτυξή μας και την τακτική μας».
«Να νικήσουμε στην πρεμιέρα»
Στην σημασία που έχει για την εθνική μας ομάδα το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Νότια Κορέα, στάθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που ρωτήθηκε και αν θα ήθελε να πετύχει το πρώτο γκολ της εθνικής σε Μουντιάλ: «Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με μένα, δεν μετράει το ποιός θα βάλει το γκολ. Για εμάς είναι σημαντικό το να νικήσουμε στον εναρκτήριο αγώνα». Γενικότερα πάντως για τον όμιλο παραδέχθηκε ότι: «Στον όμιλό μας είναι όλα ανοιχτά. Το μόνο ξεκάθαρο φαβορί είναι η Αργεντινή». Για την εθνική ομάδα και τα βήματα προς τα εμπρός που έχει κάνει, ο Σαλπιγγίδης επισήμανε: «Η Εθνική έχει ήδη κάνει μεγάλα άλματα. Είμαστε ήδη σε ένα μεγάλο ραντεβού. Είμαστε ξανά σε ένα Παγκόσμιο μετά από 16 χρόνια».
«Όλα ξεκινούν από την άμυνα»
Παρότι επιθετικός, ο Σαλπιγγίδης δεν δίστασε να θέσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ως πρώτο χαρακτηριστικό γνώρισμα και εφαλτήριο για μία καλή πορεία: «Εμείς δεν είμαστε μία ομάδα μεγάλων αστέρων, όπως η Βραζιλία. Ούτε είμαστε μία ομάδα με την ποιότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Είμαστε μία ομάδα συνόλου που βγάζουμε μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο. Σε αυτό το Μουντιάλ θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε ματς. Ολα ξεκινούν από την άμυνα, όμως θα πρέπει να έχουμε και καλή επίθεση. Έχουμε παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν μπροστά». Για την χαρά που μπορούν να δώσουν οι έλληνες παίκτες στους έλληνες σε δύσκολους καιρούς για την χώρα, ο διεθνής επιθετικός υπογράμμισε: «Μία ενδεχόμενη πρόκριση θα είναι ένα καλό σημάδι για τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Θα δώσουμε χαρά στους Ελληνες. Μία αισιοδοξία και μία θετική αύρα σε τέτοιους καιρούς. Εμείς έχουμε πει ότι θα πάμε το χαρούμε. Θα παίξουμε χωρίς άγχος και μακάρι να έρθει η πρόκριση. Εμείς θέλουμε να έχουμε μία πολύ καλή παρουσία στο Μουντιάλ».
«Ανακοινώνω πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο»
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν ήταν δυνατό να μην ερωτηθεί και για την δική του απόφαση σε ότι έχει να κάνει με την συνέχεια της καριέρας του: «Αυτήν την στιγμή είμαι επικεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και το πως θα την βοηθήσω. Μετά θα δούμε», τόνισε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως: «Θεωρώ πως θα ανακοινώσω την απόφαση μου πριν από το Μουντιάλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: