Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δύσκολη πρόκριση!!

Δεν πέρασε και το πιο εύκολο βράδυ η Σέλτικ, ώστε να προκριθεί στα ημιτελικά του σκοτσέζικου Κυπέλλου. Οι «καθολικοί» επικράτησαν με 2-1 στην έδρα της Ινβερνές, στον επαναληπτικό μεταξύ τους προημιτελικό της διοργάνωσης και προκρίθηκαν στην τετράδα, οπότε ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό, διεκδικώντας και τον τίτλο της Premier League. Οι παίκτες του Νιλ Λένον ήταν ανώτεροι μεν, όμως δεν κατάφεραν να «διασπάσουν» εύκολα την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων, παρά μόνο χάρη στο γκολ του Λέντλει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 68’, τέρματα που «ανέτρεψαν» το γκολ του Ρούνεϊ στο 44’ με πέναλτι. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Γιώργος Σαμαράς, ενω οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1967 έπαιξαν με αναπληρωματική ομάδα.


Η σύνθεση της Σέλτικ: Φόρτσερ, Ιζαγκουίρε, Τζουάρεθ, Μούλγκρεου, Λούβενς, Λέντλεϊ, Κι-Σου Γέουνγκ, Μπαράμ Καγιάλ, Σαμαράς, Κόμονς (65' Φόρεστ), Χούπερ


Στον άλλο επαναληπτικό προημιτελικό της ημέρας, η Αμπερντίν επικράτησε με 2-1 της Σεντ Μίρεν στην έδρα της και πέρασε στα ημιτελικά, περιμένοντας την κλήρωση. Ο Μαγκουάιρ έκανε το 1-0 στο 4’, ο Βέρνον το 2-0 στο 44’ για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο 87’ με το αυτογκόλ του Βουγιαντίνοβιτς.

«Έκοψε» τη φόρα της Χαρτς η Νταντί Γιουνάιτεντ, που επικράτησε με 2-0 των «καρδιών» στο Νταντί, σε εξ΄ αναβολής αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Premier League, όμως δύσκολα οι πρωταθλητές του 2006 θα χάσουν την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Τα γκολ των νικητών σημείωσε ο Ρούσελ στο 83’ και στο 93’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: