Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τα «αστέρια» λάμπουν στη Νιόν!!

Μετά τα παιχνίδια της Τετάρτης, όπου Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι πήραν τα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Champions League, και επίσημα η «καρδιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χτυπάει στη Νιόν της Ελβετίας, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση.

Στη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και ο πρεσβευτής του τελικού του Λονδίνου που θα λάβει χώρα στο «Γουέμπλεϊ», Γκάρι Λίνεκερ, θα πραγματοποιήσουν τη διαδικασία της κλήρωσης που θα κάνει γνωστά τα ζευγάρια της φάσης των «8».

Η Αγγλία είναι η χώρα που συνεχίζει με τους περισσότερους εκπροσώπους καθώς Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι απέκλεισαν Μίλαν, Μαρσέιγ και Κοπεγχάγη αντίστοιχα, συνεχίζοντας στο θεσμό.

Η Γερμανία από κει που αναμενόταν να έχει δύο εκπροσώπους συνεχίζει με έναν και αυτός είναι η Σάλκε μετά την πρόκλριση επί της Βαλένθια, καθώς η Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από την Ίντερ, η οποία είναι και η μοναδική ιταλική ομάδα των προημιτελικών.

Η Ισπανία με τα δύο «καμάρια» της, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες άφησαν εκτός Λιόν και Άρσεναλ αντίστοιχα συνεχίζει με δύο ομάδες, ενώ, τέλος και η Ουκρανία θα βρεθεί με ομάδα την κλήρωση, η οποία δεν είναι άλλη από τη Σαχτάρ Ντόνιετσκ που απέκλεισε τη Ρόμα.

Η κλήρωση θα έχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με την μετά-ομίλων, καθώς από δω και στο εξής ομάδες από την ίδια χώρα θα μπορούν να αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Αναλυτικά, οι ομάδες που θα βρίσκονται στη Νιόν:


      ΟΜΑΔΕΣ   ΧΩΡΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ               ΣΚΟΡΕΡ
 Μπαρτσελόνα  Ισπανία  Άρσεναλ  Λίονελ Μέσι, 8 γκολ
 Τότεναμ  Αγγλία  Μίλαν  Κράουτς-Μπέιλ, 7 γκολ
 Σάλκε  Ισπανία  Βαλένθια  Τζέφερσον Φαρφάν, 4 γκολ
 Σαχτάρ Ντ.  Ουκρανία  Ρόμα  Εντουάρντο-Αντριάνο, 4 γκολ
 Ίντερ  Ιταλία  Μπάγερν Μ.  Σάμουελ Ετό, 8 γκολ
 Μάντσεστερ Γ.  Αγγλία  Μαρσέιγ  Χαβιέ Ερνάντεζ, 3 γκολ
 Τσέλσι  Αγγλία  Κοπεγχάγη  Νικολά Ανελκά, 7 γκολ
 Ρεάλ Μαδρίτης  Ισπανία  Λιόν  Καρίμ Μπενζεμά, 6 γκολ

Δεν υπάρχουν σχόλια: