Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μουρίνιο: «Υπεράνω της αντιπαλότητας το θέμα του Αμπιντάλ»

Το μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης και των φιλάθλων της αντικατοπτρίστηκε στη συμπαράσταση που έδειξαν στο πρόσωπο ενός αντιπάλου, του Ερίκ Αμπιντάλ της Μπαρτσελόνα, και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός μετά τη νίκη-πρόκριση με 3-0 επί της Λιόν για τους 16» του Champions League.

«Αυτό το θέμα είναι υπεράνω της αντιπαλότητας των δύο ομάδων. Σε αυτή την ιστορία είμαστε όλοι ενωμένοι, όλοι μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος, έχει οικογένεια και όλοι μας του ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτειά του και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Ο τρόπος που συμπεριφερθήκαμε σαν ομάδα απλώς αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μας», δήλωσε ο Μουρίνιο.

Για τον αγώνα ο Πορτογάλος προπονητής ανέφερε: «Κάναμε απλώς το καθήκον μας. Είμαστε Ρεάλ Μαδρίτης και είναι φυσικό να προκρινόμαστε στα προημιτελικά του Champions League. Το αφύσικο είναι να μην βρισκόμαστε εδώ, όπως γινόταν τα προηγούμενα έξι χρόνια. Ήταν μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως την αξίζαμε. Κάναμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και αγωνιστήκαμε με στόχο τη νίκη. Ελέγξαμε το ματς από το πρώτο λεπτό».

Όσο για τον ευκταίο αντίπαλο στην κλήρωση της Παρασκευής, είπε: «Δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε την Ίντερ και την Τσέλσι για συναισθηματικούς λόγους. Αν όμως πρέπει να αντιμετωπίσω τους δικούς μου ανθρώπους, θα το κάνω. Το ίδιο έγινε και πέρυσι όταν αντιμετώπισα την Τσέλσι με την Ίντερ».

Στον αντίποδα, ο Κλοντ Πιέλ παραδέχτηκε την ανωτερότητα της «βασίλισσας»: «Δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τη Ρεάλ απόψε. Αντιμετωπίσαμε μία σπουδαία ομάδα που μας έκλεισε στα καρέ μας από το πρώτο λεπτό. Είχαμε νευρικότητα και κάναμε πολλά λάθη. Μετά το δεύτερο γκολ όλα τελείωσαν. Η Ρεάλ προκρίθηκε δίκαια», τόνισε ο Γάλλος τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: