Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δώνης: "Το όραμά μου για τον Ατρόμητο"

Δεν είναι πολλές οι φορές που ο Γιώργος Δώνης επιλέγει το... επίσημο ντύσιμο (με σακάκι και καλό παπούτσι) αντί της αθλητικής περιβολής για να καθίσει στον πάγκο των ομάδων του. Με μία πρόχειρη καταγραφή, το έκανε με την ΑΕΛ στον τελικό του Κυπέλλου του 2007, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2008-09 ως προπονητής της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και την Τετάρτη στον ημιτελικό του Ατρομήτου κόντρα στον Ολυμπιακό, στον Βόλο. Σ’ όλες τις περιπτώσεις οι ομάδες του πήραν αυτό που ήθελαν.

Πέρα από το... σημειολογικό του πράγματος, ήταν φανερό ότι ο Μακεδόνας προπονητής φόρεσε το επίσημο ένδυμα διότι πίστευε ότι η ομάδα του θα έκανε κάτι μεγάλο, κάτι ιστορικό. Οπερ και εγένετο.
Το Contra.gr είχε την ευκαιρία να... ανακρίνει τον τεχνικό του Ατρομήτου λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα, στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή στην Αθήνα. Εκεί, ο Γιώργος Δώνης, απαλλαγμένος από το περιττό βάρος των παπουτσιών του (με τα οποία μάλιστα έκανε ένα φοβερό σπριντ με το τελικό σφύριγμα του Κάκου) μας εκμυστηρεύτηκε κάποιες από τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα.
Κόουτς συγχαρητήρια. Στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι είπατε ότι η δουλειά σας δύο χρόνια στον Ατρόμητο δεν έχει δικαιωθεί ακόμα. Τι ακριβώς εννοείτε;
"Μα πράγματι δεν έχει δικαιωθεί ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ αλλά στο γήπεδο δεν μπορούμε να απολαύσουμε πολλές φορές τους καρπούς της δουλειάς μας. Την περσινή σεζόν μπήκαν κάποιες, πολύ γερές, πιστεύω, βάσεις. Απλώς φέτος μας έλειψε πολλές φορές η λεπτομέρεια ή η σωστή διαχείριση των καταστάσεων".
Μιλάτε για τους πολλούς χαμένους βαθμούς στο Περιστέρι;
"Κυρίως γι’ αυτό, ναι. Σε πολλά παιχνίδια πήραμε κεφάλι στο σκορ, ήμασταν σαφώς καλύτεροι από τον αντίπαλό μας αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς (σ.σ. ετοιμαζόμαστε να τον ρωτήσουμε γιατί και το καταλαβαίνει). Μη με ρωτάς γιατί. Δεν έχω απάντηση. Και εμείς ακόμα το ψάχνουμε. Μακάρι να ήταν κάτι πολύ συγκεκριμένο, θα το είχαμε εντοπίσει και θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας".
Ο τελικός θα διεξαχθεί μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Φανταζόμαστε ότι αυτό σας βολεύει...
"Δεν χωρά συζήτηση αυτό. Πλέον θα επικεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Με τον τελικό θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα".
Κόουτς, θα προτιμούσατε την ΑΕΚ για να δώσετε, ίσως, κάποιες απαντήσεις; (σ.σ. το σκορ στην Τούμπα έχει ανοίξει για την ΑΕΚ και όλοι στο πούλμαν ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι δεν πρόκειται να γυρίσει).
"Θα ήμουν πραγματικά χαμένος αν σκεφτόμουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Το είπα και στον Βόλο. Εμείς έχουμε λίγες πιθανότητες. Θα σου έλεγα μάλιστα ότι η ΑΕΚ έχει και το αβαντάζ ότι θα παίξει στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα. Αρα αυτό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το δικό μας έργο".
Aλήθεια, τον Ατρόμητο της επόμενης σεζόν τον σκέφτεστε καθόλου;
"Μπορεί να ακούγεται πρόωρο, αλλά ναι, τον σκέφτομαι. Θέλω έναν καλύτερο Ατρόμητο την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να περάσουμε στο παιχνίδι μας κάποια στοιχεία που μας λείπουν. Το χτίσιμο μίας ομάδας είναι μία συνεχής διαδικασία που εξελίσσεται με το χρόνο. Εμείς, μέσα από τη δουλειά αλλά και κάποιες προσθήκες που θα πρέπει να κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί".
Εχετε κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σας;
"Θέλουμε μία ομάδα η οποία θα έχει περισσότερους νεαρούς Ελληνες, ηλικίας μεταξύ 18 και 22 ετών. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε πιο πολύ και την ακαδημία μας. Είναι κάτι που θα συζητήσω και με τον πρόεδρο όταν έρθει η ώρα. Εχουμε ήδη αρκετά Ελληνόπουλα σ’ αυτές τις ηλικίες αλλά γιατί να μην γίνουν ακόμη περισσότερα; Μέσα από μία τέτοια διαδικασία μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα δούμε έναν ακόμη καλύτερο Ατρόμητο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: