Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επαναληπτικοί για όλα τα γούστα !

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι επαναληπτικοί αγώνες για τη φάση των «16» του Europa League, με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια να έρχονται να μας «λυτρώσουν» από την τραγελαφική ελληνική επικαιρότητα.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει αναμετρήσεις με φαβορί και αναμετρήσεις ιδιαίτερα αμφίρροπες. Τόσο το ζευγάρι Λίβερπουλ-Μπράγκα, όσο και το Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα, στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» κοντράρονται Σίτι και Ντιναμό Κιέβου, με τους Ουκρανούς να έχουν σαφέστατο προβάδισμα μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα. Ωστόσο, οι «πολίτες» είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ένα από τα φαβορί όχι μόνο για πρόκριση αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και ο επαναληπτικός του «Άνφιλντ. Εκεί, η Λίβερπουλ, υποδέχεται την Μπράγκα και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στα προημιτελικά. Στην Πορτογαλία, η «βραζιλιάνικη» Μπράγκα είχε επικρατήσει 1-0.

Στο «Παρκ ντε Πρενς» η Παρί Σεν Ζερμέν «φιλοξενεί» την Μπενφίκα, με τους «αετούς» να έχουν μικρό προβάδισμα και να θέλουν δύο αποτελέσματα. Στη Λισσαβόνα, η Μπενφίκα είχε επιβληθεί των Παριζιάνων με 2-1.

Για την υπέρβαση η Ζενίτ, υποδέχεται την Τβέντε στην Αγία Πετρούπολη, καθώς έχει ηττηθεί με το πολύ βαρύ 3-0 στην Ολλανδία. Σίγουρα η ομάδα του Σπαλέτι είναι δυνατή στην έδρα της αλλά το 3-0 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Τίποτα όμως δεν αποκλείεται.

Με μεγάλο φαβορί τους Ρώσους, η Σπαρτάκ της Μόσχας υποδέχεται τον Άγιαξ, έχοντας πάρει το «διπλό» στο «Άμστερνταμ Αρίνα» με 1-0. Στο «Ελ Μαριγάλ» , η Βιγιαρεάλ με το υπέρ της 3-2 του Λεβερκούζεν, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, χωρίς όμως να αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι «ασπιρίνες» να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Στο «Ντραγκάο», η Πόρτο προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για να φτάσει στον τελικό της Σκωτίας, έχοντας βέβαια ως πρώτο βήμα να αποκλείσουν την επικίνδυνη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «δράκοι», είχαν επικρατήσει με 0-1 στο «Λουζνίκι» και πολύ δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση.  

Στο τελευταίο, αλλά ίσως στο πιο αμφίρροπο ματς της ημέρας, οι Ρέιντζερς συγκρούονται με την Αϊντχόφεν με στόχο ένα εισιτήριο στη φάση των «8». Στην Ολλανδία, οι Ρέιντζερς απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία.


Αναλυτικά όλα τα ματς:

Mάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου  (20:00) 

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα  (20:00)

Ζενίτ-Τβέντε  (20:00)

Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ  (20:00)

Βιγιαρεάλ-Μπάγερν Λεβερκούζεν (22:05)

Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  (22:05)

Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν  (22:05)

Λίβερπουλ-Μπράγκα   (22:05)

Δεν υπάρχουν σχόλια: