Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ολοκλήρωσε τον άθλο η Ντιναμό! (Europa League)

Έχοντας την τύχη με το μέρος της, η Ντιναμό Κιέβου βομβαρδίστηκε από τη Σίτι, χάνοντας με 1-0, αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά χάρη στο 2-0 της Ουκρανίας! Πανηγυρική πρόκριση για Σπαρτάκ Μόσχας, 3-0 τον Άγιαξ, προκρίσεις και για Μπενφίκα, τα... χρειάστηκε η Τβέντε.

Πολύ όμορφο παιχνίδι διαδραματίστηκε στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», όπου η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Κιέβου, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, λόγω του 2-0 της Ουκρανίας.

Οι «πολίτες» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει σκορ… παράτασης από το πρώτο ημίχρονο, αλλά Σοφκόφσκι και ατυχία αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να επιτευχθεί αυτό.

Στο 36ο λεπτό, ο Μάριο Μπαλοτέλι σε μια αψυχολόγητη κίνηση χτύπησε αντιαθλητικά τον Ποπόφ, αντικρίζοντας την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή και εκεί που η πρόκριση έδειχνε να χάνεται, ο Κολάροφ στο 39’ με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, υπήρξε βομβαρδισμός των γηπεδούχων, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και η Ντιναμό πήρε μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά.

Ουσία και θέαμα στη Ρωσία από τη Σπαρτάκ, που υποδεχόταν τον Άγιαξ στη Μόσχα, με το υπέρ της 1-0 στο Άμστερνταμ. Οι Ρώσοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ολλανδούς.

Στο 21΄, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση και με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή ο Κομπάροφ έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα, η Σπαρτάκ «διπλασίασε»  τα τέρματα της. Στο 30΄, πραγματοποιήθηκε ωραία αντεπίθεση από πλευράς Ρώσων, με τον Ουέλιτον να κάνει το 2-0 σε τετ-α-τετ.
Το πάρτι της Σπαρτάκ στο «Λουζνίκι», συνεχίστηκε με τον Άλεξ να κάνει το 3-0 στο 55΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Σπαρτάκ Μόσχας να προκρίνεται πανηγυρικά στους «8» της διοργάνωσης και να περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής. 

Με την πλάτη στον τοίχο υποδεχόταν η Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη την Τβέντε, καθώς το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια για πρόκριση. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ρώσοι αγωνίζονταν χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακας, Βράτισλαβ Μαλαφέεφ ο οποίος έχασε την σύζυγο του σε τροχαίο.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι «μπήκε» αποφασισμένη να προκριθεί. Έτσι, στο 17΄, με διπλή προσπάθεια, μετά από ομαδική συνεργασία, ο Σιρόκοφ έδωσε προβάδισμα στη Ζενίτ.

Στη συνέχεια, έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά στο 37΄, μετά από αναταραχή στην άμυνα της Τβέντε, ο Κερζάκοφ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και κάνει το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Ρώσοι ήταν εξίσου καταιγιστικοί αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα «έστελνε» το ματς στην παράταση. Εν τέλει, το 2-0 δεν άλλαξε και οι πρωταθλητές Ολλανδίας προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα.  

Ένα πολύ αμφίρροπο ματς έγινε και στο «Παρκ ντε Πρενς». Η Παρί Σεν Ζερμέν να «φιλοξενούσε» την Μπενφίκα, με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 στη Λισσαβόνα, αλλά στο τέλος να έμεινε εκτός συνέχειας. Σ’ ένα μας με πολλές φάσεις και εξαιρετικό θέαμα οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν με 1-1 και περιμένουν τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά. 

Στο 17΄ο Νικολάς Γκαϊτάν, έδωσε προβάδισμα στους «αετούς» με άψογο σουτ λίγο έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση. Στο 35΄, μετά από άψογη συνεργασία των Γάλλων, ο Μποντμέρ σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο 45λεπτο, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους Παριζιάνους να έχουν μικρή υπεροχή. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και το 1-1 «χάρισε» το εισιτήριο της πρόκρισης στη Μπενφίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: