Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το λάθος του Φασούλα και το κλάμα του Μπάνε!!

Η Τετάρτη (16/3) ήταν επέτειος του έπους της Τεργέστης, ωστόσο η Πέμπτη (17/3) "ξυπνάει" δυσάρεστες μνήμες για τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί σαν σήμερα (17/3) ο "Δικέφαλος" έχανε την ευκαιρία να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων ελέω Παναγιώτη Φασούλα. Συγκεκριμένα ήταν 17 Μαρτίου του 1992 όταν οι "ασπρόμαυροι" αντιμετώπιζαν στην Ναντ την Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθώντας να υπερασπιστούν τον δικό τους τίτλο που είχαν πάρει την περασμένη χρονιά.
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς με απίστευτο τρίποντο 11'' πριν την λήξη κάνει το 63-63 και στην επόμενη επίθεση οι Ισπανοί αστοχούν στην μία βολή που εκτέλεσαν, με τον Παναγιώτη Φασούλα να "μαζεύει" το ριμπάουντ στα περίπου 7'' που απέμειναν και τον ΠΑΟΚ έτσι να έχει την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να πάρει την νίκη. Ωστόσο η "αράχνη" του ελληνικού μπάσκετ κάνει ένα τραγικό λάθος και η πάσα που επιχειρεί καταλήγει στα χέρα του Ρίκι Μπράουν ο οποίος με κοντινό σουτ στην εκπνοή του ματς δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του.
Έτσι με το… δώρο του Φασούλα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, σε έναν τελικό που έμεινε στην ιστορία για το κλάμα του Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος έπεσε στο παρκέ και φαινόταν να μην μπορούσε να πιστέψει στο πως η Ρεάλ "έκλεψε" τον τίτλο από τον "Δικέφαλο".

Πηγή: olaPAOK.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: