Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο κρυφός συμβουλάτορας του προέδρου

Ο Χρυσόστομος (κατά κόσμον Μάκης) Ψωμιάδης δίνει... συμβουλές στον Σταύρο Αδαμίδη. Σημαντική λεπτομέρεια: πρόκειται για τον άνθρωπο που λεηλάτησε την ΠΑΕ. Ο Γιάννης Ξενάκης σχολιάζει.
Ο κρυφός συμβουλάτορας του προέδρου
Αναλυτικά το άρθρο του:
"Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε", που θα 'λεγε και ο τεράστιος Ηλιόπουλος. Τίποτα δεν μένει κρυφό, ο κόσμος είναι πολύ μικρός και το κοινό, το οποίο όλες αυτές τις μέρες ρουφάει διαλόγους, αηδιάζει, σιχτιρίζει, διαολοστέλνει, γελάει, πληροφορήθηκε ότι ρόλο ανεπίσημου και κρυφού συμβουλάτορα του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ παίζει και ο κ.Μάκης Ψωμιάδης.
Ο καταζητούμενος από την Αστυνομία για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Ο άνθρωπος που στην 18μηνη θητεία του στην ΑΕΚ, λεηλάτησε την ΠΑΕ. Ο άνθρωπος από τον οποίο η ΑΕΚ περιμένει να πάρει πίσω τα κλεμμένα. Καταπώς φαίνεται θα περιμένει πολύ ακόμα. Τουλάχιστον όσο είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ο κ.Σταύρος Αδαμίδης.
Προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρει πόσες μεταγραφές θα κάνει το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΑΕΚ, πόσα και ποια επικοινωνιακά τερτίπια θα μεταχειριστεί για να παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα με τις ευλογίες του άφαντου και αόρατου μεγαλομετόχου κ.Πέτρου Παππά. Του αρέσει η καρέκλα, του αρέσει η προβολή, με οποιοδήποτε τίμημα. Εδώ δεν θίχτηκε από την ανακοίνωση με αισχρούς χαρακτηρισμούς της original (27 Μαρτίου 2011, όταν η παράταξη του Χατζηχρήστου σε λίβελο 564 λέξεων, χαρακτήριζε “αδερφές” τον κ.Αδαμίδη και τον κ.Δημητριάδη), θα κοκκινίσει από ντροπή επειδή δημοσιοποιήθηκαν συνομιλίες του με τον κ.Ψωμιάδη;
Έτσι κι αλλιώς, η λέξη ευθιξία τείνει να εκλείψει από το ελληνικό λεξιλόγιο. Υπάρχει πολιτικός που να παραιτείται; Όχι φυσικά. Παραιτήθηκε μήπως ο κ.Μαρινάκης από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας; Εννοείται πως όχι, γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού με υποτακτικούς του συνδιαλέγεται σε καθημερινή βάση. Παραιτήθηκε ο κ.Πιλάβιος; Παραιτήθηκε ο κ.Πατρίκ; Υπάρχει καμία μορφή ενόχλησης από τον κ.Γιάννη Βαρδινογιάννη ή από τον κ.Παύλο Γιαννακόπουλο για την εμπλοκή του κ.Νίκου Πατέρα στην πολύκροτη υπόθεση; Παραιτήθηκε από τη θέση του προεδρεύοντα αντιπροέδρου ο κ.Γόντικας που μάλλον έχασε τη μιλιά του ή κατάπιε την γλώσσα του, όταν ο κ.Μαρινάκης απηύθυνε το απόγευμα στην αίθουσα του συμβουλίου το ερώτημα της ημέρας;
Ναι, καλά κάνουν και πανηγυρίζουν ή αισθάνονται ανακουφισμένοι οι φίλοι της ΑΕΚ, που διαπιστώνουν ότι από την δημοσιοποίηση των στοιχείων η ομάδα τους δεν εμπλέκεται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε στήσιμο αγώνων, σε παράνομες ή ύποπτες μεθοδεύσεις και συναλλαγές, σε βρώμικες παρασκηνιακές ιστορίες. Δεν γνωρίζω τι υπάρχει (και αν υπάρχει) ή τι θα αποκαλυφτεί για τα ματς με τους δυο Ολυμπιακούς και το 0-10. Το χειρότερο σενάριο που μπορεί να κάτσει, θα είναι εμπλοκή ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών, κάτι που ωστόσο δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά. Αν όμως αποδειχθεί ότι κάποιος εντός της οικογένειας της ΑΕΚ την έχει βλάψει, όπως διαβεβαίωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ο κ.Αδαμίδης, “θα απομακρυνθεί αμέσως και θα κυνηγηθεί στα δικαστήρια”.
Πως θα κυνηγηθεί όμως, έτσι όπως κυνηγάει η ΠΑΕ ΑΕΚ του κ.Αδαμίδη τον κ.Ψωμιάδη και τα ξαδέρφια του; Τόσο ...αμείλικτα, σαν τον ....αμείλικτο τρόπο με τον οποίο συνομιλεί και αντιμετωπίζει από το τηλέφωνο τον κ.Ψωμιάδη; Εμείς οι αφελείς, λοιπόν, ο κόσμος της ΑΕΚ που παρακολουθεί, κρίνει και δόξα τω Θεώ ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι ο κ.Αδαμίδης στην “υπόθεση Ψωμιάδη” λειτουργεί προς όφελος των συμφερόντων της ΑΕΚ. Αυτό πρέπει να πιστέψουμε. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε, φαίνεται και από τον διάλογο.
Στην αρχή, από τον κ.Αδαμίδη ο πληθυντικός, το “εσείς”. Ακολουθούν οι φιλοφρονήσεις και τα γαλλικά για τον κ.Χατζηχρήστο και τον κ.Νικολαΐδη. Διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι τέτοια η διαδρομή του κ.Αδαμίδη στην ΑΕΚ, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε ανάστημα τον “κοντό” Νικολαΐδη. Ο “κοντός” (κατά τον κ.Αδαμίδη) ως παράγοντας έφυγε άτιτλος, ενώ ο δικηγόρος από το Λονδίνο κάθε πρωί προσκυνάει το κύπελλο που κατέκτησε στον τελικό της ντροπής.
Αν κάποιος ΑΕΚτζής δεν ενοχλείται από το τηλεφωνικό αλισβερίσι μεταξύ του προέδρου της ΑΕΚ και του ανθρώπου από τον οποίο (υποτίθεται πως) διεκδικεί η ΠΑΕ περί τα 44 εκατομμύρια, είναι δικαίωμα του. Είναι και θέμα αισθητικής. Και από ποια οπτική γωνία βλέπει κάποιος τα πράγματα. Ο κ.Αδαμίδης συνομιλεί με έναν άνθρωπο που έχει καταστρέψει την ΑΕΚ, και δίνει την εντύπωση πως γνωρίζονται πάρα πολύ καλά. Πως τα λένε συχνά. Δυο – τρεις φορές, αναφέρει στην απολογητικού ύφους ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΑΕΚ ότι συνομίλησε με τον κ.Ψωμιάδη “για διάφορα θέματα σε παραγοντικό επίπεδο των ομάδων μας και μόνο”. Μακάρι να είναι μόνον “2-3 φορές”, διότι ήδη δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο της πρώτης συνομιλίας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως κι ένας δεύτερος διάλογος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες, μεταξύ “Ψωμιάδη κι ενός Σταύρου”, είναι διάλογος “Ψωμιάδη-Αδαμίδη” (αφορά τις αδειοδοτήσεις και υπάρχουν υβριστικοί χαρακτηρισμοί για έναν “κοντό”).
Και μακάρι να δημοσιοποιηθεί και συνομιλία στην οποία ο κ.Αδαμίδης, δεν θα κάθεται προσοχή, σαν το καλό παιδί, να ακούει τις συμβουλές, τις νουθεσίες, τις παροτρύνσεις, όλη την “τεχνογνωσία και φιλοσοφία Ψωμιάδη”. Έχει καεί η γούνα της ΑΕΚ από δαύτην. Μακάρι να βγει από δικόγραφο συνομιλία των δυο ανδρών, στην οποία ο κ.Αδαμίδης με αυστηρό και επιτακτικό ύφος, θα υπενθυμίζει στον κ.Ψωμιάδη ότι υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια και ότι θα πρέπει να παραστεί στη δίκη και να μην σκαρφίζεται διάφορα τεχνάσματα με την υγεία του.
Δεν θα σταθώ σε όσα αναφέρει για την original. Αυτά είναι ζητήματα που ο κ.Αδαμίδης, στην καθημερινή του επαφή και συναναστροφή (μερικές φορές και καβάλα στο παπάκι του πρώην προέδρου της ερασιτεχνικής) με τον κ.Χατζηχρήστο τα έχει επιλύσει, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Γι' αυτό, άλλωστε, και ο λίβελος της 27ης Μαρτίου ξεπεράστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ψιχάλα ήταν κι ας έμοιαζε με κάτι άλλο χειρότερο. Αυτά είναι ενδοοικογενειακής φύσεως ζητήματα που τακτοποιούνται. Κι ας μην ακούει (εκατό τοις εκατό) ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τον ανεπίσημο συμβουλάτορα του, αν κρίνουμε κι από το γεγονός ότι έδωσε τελικώς εισιτήρια στην original για τον τελικό του Κυπέλλου. Ελπίζουμε να μην σκάσει κανένας διάλογος που ο κ.Ψωμιάδης θα επιπλήττει γι' αυτό τον λόγο τον άνθρωπο που διεκδικεί “αμείλικτα και με σθένος” τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την ΑΕΚ...
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: