Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μπέους ήθελαν, Μπέους τους έδιναν...

Σαν χείμαρρος ξεχύνονται καθημερινά οι διάλογοι από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των πρωταγωνιστών της ποδοσφαιρικής ζωής του τόπου.
Μπέους ήθελαν, Μπέους τους έδιναν...
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Διαβάζοντάς τους, σκέπτομαι ότι τα μεγάλα θύματα αυτών των αποκαλύψεων δεν είναι άλλα από τους φιλάθλους και τους οπαδούς των ομάδων.
Αυτούς, για παράδειγμα, του Ηρακλή, που βγήκαν τόσες φορές στους δρόμους για να απαιτήσουν τη διάσωση της ομάδας τους. Χωρίς να γνωρίζουν ότι κάποιοι τη θεωρούσαν εύκολο θύμα και ουσιαστικά την είχαν διαγράψει. Αλλά και χωρίς να τα βάζουν και με τους ουσιαστικούς υπεύθυνους για το κατάντημά της που δεν είναι άλλοι από κάποιους που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στη διοίκηση της ΠΑΕ και έφτασαν στο σημείο να θέλουν να την παραδώσουν στον Ψωμιάδη, βάζοντας διλήμματα τύπου... Πάγκαλου, που είπε «μνημόνιο ή τανκς».
Ανάμεσα στη συγχώνευση με την Καβάλα και τον υποβιβασμό καλούνται να επιλέξουν οι οπαδοί του ιστορικού συλλόγου, αφού τυχόν παραμονή τους στη Super League σημαίνει... καταστροφή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ομάδα και τα χρέη φτάνουν τα δέκα εκατομμύρια. Οι οπαδοί της Καβάλας, πάλι, που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν καλοδέχθηκαν την οικογένεια Ψωμιάδη, μπορεί να καμάρωναν που η ομάδα τους πήγαινε καλά στη μεγάλη κατηγορία, αλλά τώρα βλέπουν ότι το τίμημα ήταν ντροπιαστικό για την πόλη.
Αλλά πώς να νιώθουν και οι Βολιώτες με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού πίσω από τα κάγκελα ή οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης, της Κέρκυρας, του Πανιώνιου και άλλων ομάδων που σπιλώνονται, πιθανώς και άδικα, από τις συνομιλίες που δημοσιεύονται; Ολοι αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι, έβλεπαν τους ιδιοκτήτες των ομάδων τους να βρίζονται μεταξύ τους δημοσίως και ανακαλύπτουν ότι ήταν κολλητοί στις ιδιωτικές τους τηλεφωνικές συνομιλίες.
Βέβαια τεράστια είναι και η ευθύνη της πολιτείας. Ολοι όσοι πέρασαν από το ταλαίπωρο υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν πολιτικοί χωρίς όραμα και πραγματική αγάπη για τον αθλητισμό. Αδιαφορούσαν παγερά και άφηναν να αλωνίζουν στο χώρο αμφιλεγόμενα πρόσωπα, κοιτάζοντας μόνο να τα έχουν καλά με την εκλογική τους πελατεία. Μπέους ήθελαν; Μπέους τους έδιναν. Τώρα που τους πήραν τα γεγονότα από κάτω αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν και να ζητάνε κάθαρση του ποδοσφαίρου. Να δούμε όμως αν είναι ικανοί να την κάνουν.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: