Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

"Αρπάζει" Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χτύπησε επισήμως την πόρτα του Ολυμπιακού καταθέτοντας άκρως δελεαστική πρόταση για να αποκτήσει τον Μίλος Τεόντοσιτς.


Η «αρκούδα», λοιπόν, δεν αστειεύεται και μετά τη μεταγραφή – βόμβα του Σέρβου Νέναντ Κρστιτς, για τον οποίο αναμένεται να ξοδέψει περίπου 5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια συνεργασίας, θέλει να αποκτήσει και τον «κολλητό» του, Μίλος Τεόντοσιτς, γνωρίζοντας ότι μόνο με την κατάθεση πολύ σοβαρής πρότασης θα διεκδικήσει με σημαντικές αξιώσεις την υπογραφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από την Ισπανία –παρεμπιπτόντως, οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για τον παίκτη, αλλά δεν μπόρεσαν να κινηθούν στα χρήματα που δίνει η ΤΣΣΚΑ- η εξάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης απέστειλε χθες (28/6) επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέροντας ότι αναλαμβάνει να πληρώσει το «buy out» του 1,3 εκατ. ευρώ.
Για την ιστορία, το καλοκαίρι του 2007 ο ρωσικός σύλλογος είχε δώσει 1 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει τον Ραμούνας Σισκάουσκας (προσφάτως ανανέωσε τη συνεργασία του για άλλα δύο χρόνια, ενώ προ ωρών αποδέσμευσε τον διεθνή γκαρντ Σεργκέι Μπικόφ), γεγονός που επιβεβαιώνει το ότι η ΤΣΣΚΑ δεν χαμπαριάζει από ρήτρες αποδέσμευσης, αρκεί να θέλει πολύ έναν παίκτη.
Με την κατάθεση επίσημης πρότασης ο 24χρονος γκαρντ δεν έγινε, βέβαια, αυτομάτως και παίκτης της. Και αυτό γιατί ο Σέρβος, ο οποίος κατά την εφετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα είχε μειωμένους αριθμούς σε σχέση με την περίοδο 2009-10 λόγω των τραυματισμών και της παρουσίας του Βασίλη Σπανούλη, ανήκει στη λίστα των «restricted free agent», τουτέστιν ο Ολυμπιακός έχει περιθώριο επτά ημερών για να ματσάρει (ισοφαρίσει) την προσφορά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να τον κρατήσει στο ρόστερ του έως το 2012, οπότε και λήγει το πενταετές συμβόλαιό του.
Τι μέλλει γενέσθαι; Εάν δεν είχε προκύψει η ανακοίνωση – σοκ (27/6) των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζουν ότι αποχωρούν από τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι περισσότεροι θα θεωρούσαν πολύ εφικτό το να ματσάρουν την οποιαδήποτε προσφορά ευρωπαϊκού συλλόγου και να κρατήσουν (εφόσον το ήθελαν οι ίδιοι και ο προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς) τον χαρισματικό αθλητή.
Αυτή τη στιγμή, όμως, με το διοικητικό μέλλον του μπασκετικού Ολυμπιακού αβέβαιο, θα θεωρηθεί εξαιρετικά ακραίο το να αποκτήσει ισχυρό αντίπαλο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία το εφετινό καλοκαίρι βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την συγκρότηση πολύ ανταγωνιστικού ρόστερ, που θα επαναφέρει την παραδοσιακή αυτή δύναμη σε τροχιά Φάιναλ Φορ. Επομένως, η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Τεόντοσιτς οδεύει προς Μόσχα, ωστόσο περισσότερα θα ξέρουμε τις επόμενες επτά ημέρες…
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: