Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Μπαλάφας: «Να με εμπιστευτεί ο προπονητής»

Σε όποια θέση του ζητήσει ο προπονητής του είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Σωτήρης Μπαλάφας, αρκεί να έχει φανέλα βασικού, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday». Ο Έλληνας χαφ μίλησε για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν με τον Λάζλο Μπόλονι, τους δανεισμούς του σε άλλες ομάδες, ενώ συνέστησε υπομονή σε οικονομικά θέματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωτήρη Μπαλάφα:

-Είσαι από τους παλιούς στην ομάδα. Συμβιβάζεσαι με την ιδέα να κάνεις χρονιές όπως η περσινή;
«Δεν συμβιβάζομαι με τις δύο συμμετοχές. Εγώ προσπαθώ να παίζω. Είναι στο χέρι μου ή μάλλον στα πόδια μου να κάνω το καλύτερο και να πάρω τις ευκαιρίες που επιθυμώ».

-Στην προετοιμασία δοκιμάζεσαι στο κέντρο της άμυνας. Είναι αυτό μια στροφή στην καριέρα σου ή απλώς βοηθάς;
«Ό,τι πει ο προπονητής πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό. Έχω πει ότι είμαι αμυντικό χαφ, αλλά αν μου πει ο προπονητής ότι πρέπει να παίξω σε άλλη θέση, θα το κάνω. Δεν είμαι αρνητικός στο να αγωνιστώ ως στόπερ. Στην άμυνα, βέβαια, το λάθος κοστίζει πιο πολύ. Όταν χρειάστηκε να ξαναπαίξω με τον Ηρακλή, μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, ήξερα ότι πολλοί με... περίμεναν».

-Έπειτα από εκείνο το περσινό ματς με την Ξάνθη υπήρχε προφορική υπόσχεση ότι θα πάρεις κι άλλες ευκαιρίες;
«Με ενόχλησε αυτό που έγινε. Είχα πρόταση να πάω σε άλλη ομάδα, τελικά δεν πήγα, αλλά δεν έπαιξα και στον ΠΑΟΚ. Έτσι το σκέφτηκε, όμως, ο προπονητής».

-Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Λάζλο Μπόλονι, είναι πιο έμπειρος. Σας δίνει κάποια σιγουριά αυτό;
«Ναι, τα πράγματα είναι καλύτερα και φαίνεται από την έναρξη της προετοιμασίας. Κάνουμε πολύ σκληρή και ποιοτική δουλειά».

-Στο παιχνίδι με την Ξάνθη μπήκες και βοήθησες. Ήταν το μομέντουμ καλό για σένα;
«Ναι, όμως οι ευκαιρίες δεν ήρθαν. Πέρυσι θεωρώ ότι αδικήθηκα, παρ' όλο που έκανα κι εγώ λάθη».

-Οι προπέρσινοι δανεισμοί σου σε επηρέασαν;
«Έπαιξα και στα Γιάννενα και στον Εργοτέλη. Στον Εργοτέλη όλα ήταν καλά. Στον Εργοτέλη ήταν ιδανική η κατάσταση. Μου άρεσε το περιβάλλον και αν κάποια στιγμή δεν πάνε καλά τα πράγματα με τον ΠΑΟΚ, γιατί να μην ξαναβρεθώ εκεί;».

-Όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, τις μειώσεις συμβολαίων, τις πιθανές καθυστερήσεις πληρωμών, ποια είναι η άποψή σου;
«Έτσι όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή».

-Ήσουν παρών και σε άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μπορείς να συγκρίνεις το τότε με το τώρα;
«Από τη στιγμή που ανέλαβε ο τωρινός πρόεδρος έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, επί Γούμενου, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Κι εμείς δεν είχαμε πολλά στηρίγματα ως παίκτες, όπως έχουμε τώρα με τους κ. Βρύζα και Κωνσταντινίδη».

-Έχεις ξεπεράσει το γιουχάισμα της κερκίδας;
«Αυτά ανήκουν στο παρελθόν... Προσωπικά τότε με άγγιξαν, τώρα δεν με ακουμπούν».

-Τι χρειάζεσαι για να δείξεις ποιος είσαι;
«Να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και μετά να δείξω ποιος είμαι. Με ένα-δυο παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Εγώ πέρυσι κρίθηκα από ένα ημίχρονο με την Κέρκυρα και μου είπαν να φύγω. Αυτό δεν είναι δείγμα εμπιστοσύνης».

-Πώς σου ακούγονται όλα αυτά με τα στημένα παιχνίδια;
«Ελλάδα είμαστε, πολλοί ξέρουν πολλά. Πιστεύω ότι έπειτα απ' ό,τι έγινε θα βελτιωθούμε».

-Τι λάθη έχεις κάνει;
«Θα μπορούσα να είχα αντεπεξέλθει σε κάποιες ευκαιρίες που μου έδωσε ο κ. Σάντος, ο οποίος δεν με αδίκησε... Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που με βοήθησαν. Η ομάδα έχει καλούς ανθρώπους γύρω της».

-Ο Μαλεζάς σε φώναξε βετεράνο. Νιώθεις έτσι;
«Όχι... Είμαι ακόμα μικρός. Απλώς είμαι χρόνια εδώ. Μπαίνουν στην ομάδα αρκετοί νεαροί και Έλληνες. Είναι καλό για μια ομάδα να στηρίζεται στα δικά της παιδιά».The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: