Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

O ΠΑΟΚ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί!!

Οι οργανωμένοι έστειλαν το μήνυμα στον Ζαγοράκη που τόνισε από την πλευρά του ότι η μείωση του μπάτζετ είναι μονόδρομος αν θέλει ο ΠΑΟΚ να μην αντιμετωπίσει προβλήματα τη νέα σεζόν.
O ΠΑΟΚ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί
Η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε μέσα από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των οργανωμένων με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/7).
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τους οργανωμένους για να δώσει εξηγήσεις για την (οικονομική) κατάσταση στην οποία έχει έρθει η ομάδα, έτσι ώστε να φθάνει στο σημείο να σκέφτεται την αποδέσμευση ενός πρωτοκλασάτου παίκτη όπως ο Βιτόλο.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ στήριξε την επιχειρηματολογία του στην αγωνιστική υπέρβαση (με πολύ μεγάλα μπάτζετ τα προηγούμενα χρόνια) την οποία έχει επικαλεστεί δημόσια και κατά το παρελθόν, στην αυστηροποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης από την UEFA, αλλά και στις ξαφνικές περικοπές εσόδων της ΠΑΕ λόγω της μείωσης των εσόδων από τα τηλεοπτικά NOVA και τον ΟΠΑΠ.
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης εξέφρασε την ανάγκη το μπάτζετ της ομάδας να πέσει από τα 18 εκ. ευρώ που ήταν πέρσι στα 12. Δέχθηκε όμως αυστηρότατη κριτική για τους χειρισμούς τους δικούς του και της διοίκησής του που έφεραν τον ΠΑΟΚ στο τωρινό σημείο, αν και είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν τα τελευταία χρόνια 90 εκ. ευρώ έσοδα.
Προανήγγειλε και άλλες κινήσεις για μειώσεις συμβολαίων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προσφυγών μέσα στην σεζόν, αντιλήφθηκε όμως ότι οι οργανωμένοι είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αποδέσμευσης (Βιτόλο) ή πώλησης (Βιεϊρίνια) πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή. Τόσο ο Θόδωρος Ζαγοράκης, όσο και ο Ζήσης Βρύζας υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟΚ στην περίπτωση Βιτόλο, χωρίς όμως να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα μείνει ελεύθερος.
"Λογιστικό άνοιγμα στα 5,5 εκ. ευρώ"
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κλήθηκε να απαντήσει και στη φημολογία περί ύπαρξης ανοίγματος πάνω από 10 εκ. ευρώ και εμφανίστηκε κατηγορηματικός: "Το λογιστικό άνοιγμα-οι υποχρεώσεις δηλαδή που πρέπει να καλύψει άμεσα ο ΠΑΟΚ-φθάνουν τα 5,5 εκ. ευρώ, όποιος θέλει μπορεί να έρθει να δει τα βιβλία".
Οι οργανωμένοι, όμως όπως ανέφεραν και στην ανακοίνωσή τους, περιμένουν το πόρισμα του ελέγχου της επιτροπής διαφάνειας του Ερασιτέχνη για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το αν χρήματα από τα ταμεία της ΠΑΕ-που προέρχονται κυρίως από τον κόσμο της ομάδας-λείπουν αδικαιολόγητα από τα ταμεία.
"Θα παλέψουμε μαζί"
Μέσα σ' όλα, υπήρξε και τοποθέτηση του Ζήση Βρύζα ότι μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη θα προσπαθήσουν να πετύχουν το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ μετά από προτροπή των οπαδών, ορισμένοι από τους οποίους άκουσαν αρχικά τον πρώτο να εκφράζει σκέψεις αποχώρησης σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον Φλωρίδη.
Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ώρες-μέρες στην ΠΑΕ δεν μπορεί κανείς να το προδιαγράψει. Αυτό θα φανεί από τις εξελίξεις.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: