Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ματιέ: Η... πιθανή καταστροφή!!

Ο Tim Stannard γράφει για την μεταγραφή του Ζερεμί Ματιέ στην Μπαρτσελόνα και το πως μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τους Καταλανούς.
Και να που έγινε. Ένα καλό μάθημα για το ότι πρέπει πάντα να προσέχεις τι εύχεσαι. Η Μπαρτσελόνα δεν απέκτησε κεντρικό αμυντικό για τα επόμενα 5 χρόνια, όταν ανακοίνωνε την απόκτηση του Ζερεμί Ματιέ πριν από λίγες ημέρες, αλλά προσπάθησε απλά να καλύψει το κενό.
ADVERTISEMENT
Και να σκεφτεί κανείς ότι η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ, 16 περισσότερα από όσα θα πλήρωνε πέρυσι για τον ίδιο παίκτη μετά από υπόδειξη του Τάτα Μαρτίνο. Η μεταγραφή χάλασε και η Βαλένθια μετά από έναν χρόνο τα… τσέπωσε για τα καλά.
Οι καιροί της απελπισίας, όμως, χρειάζονται και κινήσεις απελπισίας και ένας ποδοσφαιριστής, που θα κλείσει τα 31 τον ερχόμενο Οκτώβριο υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα 4 χρόνια. Κάτι που πιθανότατα δε θα πιστεύει ούτε ο ίδιος. Μέχρι και ανέκδοτα κυκλοφορούσαν γύρω από το Καμπ Νόου σχετικά με την παρουσίαση του Γάλλου αμυντικού. Ένα από αυτά έλεγε: «μην αφήσετε τους οπαδούς να μπουν. Καλύτερα βγάλτε τους εργάτες».
Κάποιος αποφάσισε να κάνει καζούρα, αλλάζοντας την ηλικία του Ματιέ στην Wikipedia. Ξαφνικά, ο Γάλλος είχε γίνει… 230 ετών, ενώ η Mundo Deportivo διεξήγαγε ψηφοφορία, με το 89% να θεωρεί τα 20 εκατ. ευρώ υπερβολικό ποσό σε σχέση με την αξία του παίκτη.
Το υπόλοιπο 11% ήταν μάλλον ευχαριστημένο, που κάποιος που μπορεί να βγάλει την μπάλα σε κόρνερ αποκτήθηκε και δεν ενδιέφερε και τόσο η τιμή. Ή το πιο πιθανό να ήταν οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης…
Η γενική παραδοχή είναι ότι το ποσό που κατατέθηκε στον λογαριασμό της Βαλένθια καλύπτεται πλήρως από την Sport, η οποία ζήτησε την απόλυση εκείνου που πρότεινε την μεταγραφή. «Ο τρόπος που η Μπαρτσελόνα χειρίστηκε την μεταγραφή του Ματιέ ήταν καταστροφικός. Τόσο που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην απόλυση του τεχνικού διευθυντή ή οποιουδήποτε άλλου βρίσκεται πίσω από αυτήν», έγραψε μαινόμενος ο Lluís Mascaró.
Το μεγάλο βήμα της Μπαρτσελόνα να κάνει μεταγραφή κεντρικού αμυντικού μετά από αρκετά χρόνια ίσως αποτελέσει μελανό σημείο. Όχι τόσο γιατί ο Ματιέ δεν είναι καλός παίκτης. Ο Γάλλος είναι μια χαρά. Για την ακρίβεια… 4 εκατ. ευρώ μια χαρά. Σε καμία περίπτωση, όμως, για τα χρήματα που δαπάνησε η Μπαρτσελόνα, δίνοντάς του συμβόλαιο μέχρι τα 35 του.
Ο Μπερτομέου αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο στο μυαλό του τη δικαστική διαμάχη για την μεταγραφή του Νεϊμάρ, όμως ίσως είναι εκείνη του Ματιέ, που θα τον τεστάρει περισσότερο στα μάτια του κόσμου.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: