Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τσενάμο: «Είχα ξενερώσει απίστευτα»

Παραγκωνισμένος ένιωσε κατά τη θητεία του στον Ατρόμητο ο Λουίτζι Τσενάμο, ο οποίος τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πως δεν… κρατιέται να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν που θα τον βρει στην Ξάνθη.

Τσενάμο: «Είχα ξενερώσει απίστευτα»

Ο 35χρονος τερματοφύλακας υποστήριξε πως για παρασκηνιακούς λόγους δεν συμμετείχε στην αποστολή της ομάδας, τονίζοντας πως περιμένει με μεγάλη όρεξη την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Βαγγέλη Νερατζιά:

Για το ότι παίζει πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα: «Επιτέλους, το είχα καημό τόσα χρόνια. Έχω παίξει Κύπρο, Ισραήλ, Αίγιο… Από τη βόρεια Ελλάδα, όπου συνηθίζω να πηγαίνω διακοπές, ήμουν στην καλύτερη περίπτωση 4 με 5 ώρες».

Για την περσινή σεζόν: «Ήταν παράξενη. Ήταν μια βαριά χρονιά. Είχα ένα θέμα τραυματισμού, στη συνέχεια ένα θέμα παραγκωνισμού. Πρέπει να κλείσει αυτή η σελίδα και να κοιτάξουμε μπροστά».

Για το σενάριο που τον ήθελε να έχει ζητήσει ο ίδιος να μην αγωνίζεται μετά τον τραυματισμό του: «Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Όσοι γνωρίζουν καταστάσεις στον Ατρόμητο μπορούν να βεβαιώσουν πως και όταν ήμουν τραυματίας και μετά, πήγαινα πρώτος και έφευγα τελευταίος απ’ την προπόνηση. Είχα ξενερώσει απίστευτα που τα Σαββατοκύριακα ήμουν “τουρίστας”. Απ’ το 2008 είμαι ενεργό μέλος σε ομάδες, με γεμάτες χρονιές. Όταν δεν παίζω είμαι στον πάγκο και σκυλιάζω για να ξαναπαίξω. Είχα τραυματισμούς που δεν έφευγαν εύκολα. Το πάλευα, ένιωθα ενοχλήσεις, ξανάβγαινα απ’ την αποστολή. Τέλος Φλεβάρη πάτησα ξανά στα πόδια μου, αλλά δεν είδα καμία ανταπόκριση. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα. Οι τραυματισμοί ξεπεράστηκαν. Δεν είναι κάτι που με προβλημάτισε. Η συμπεριφορά τους με προβλημάτισε. Δεν έχει σημασία αν είναι απ’ τον προπονητή ή την διοίκηση».

Για τα χρόνια που σκέφτεται ακόμα να αγωνίζεται: «Έχω σταματήσει να βάζω νούμερα. Θέλω να βγάλω μια καλή χρονιά σε μια αμιγώς ποδοσφαιρική πόλη. Περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσει η χρονιά. Έχω όρεξη για ποδόσφαιρο. Εντυπωσιάστηκα απ’ τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη. Είναι ό,τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο».

Για τον λόγο που επέλεξε την Ξάνθη για να συνεχίσει την καριέρα του: «Μου είπε ο εκπρόσωπός μου ότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Μου είπε για την Ξάνθη, όταν ήρθε η ολοκληρωμένη η πρόταση, είπα ότι είναι αυτό που θέλω. Δεν υπήρχε καν δίλημμα, να περιμένω κάτι άλλο, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα».

Για την ανοδική πορεία της Ξάνθης και τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Ακόμα και αν κάνει σταθερά την ίδια πορεία, θα είναι επιτυχία. Μη ξεχνάμε ότι μπαίνουν δυνατοί παίκτες στο παιχνίδι, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Πιστεύω πως ακόμα και όταν κάνεις κάτι αντίστοιχο για δεύτερη σεζόν, πχ να φτάσεις σε έναν τελικό Κυπέλλου και να διεκδικήσεις μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ είναι επιτυχία».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος γενικότερα: «Πέρυσι τέτοιο καιρό λέγαμε κάθε πέρυσι και καλύτερα. Φέτος όμως είδαμε πολύ καλό πρωτάθλημα. Εγώ δεν τα βλέπω τόσο μαύρα τα πράγματα στην Ελλάδα, όσο τα παρουσιάζουν. Θεωρώ πως το επόμενο θα είναι συναρπαστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από το προηγούμενο. Έχει δυναμώσει το πρωτάθλημα με ΑΕΚ και Ηρακλή και ελπίζω να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο».

Για το πώς εξελίχθηκε το περσινό πρωτάθλημα για την κορυφή: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα ψυχολογίας. Πιστεύαμε πως τη στιγμή που θα έρθει κάποιο άσχημο αποτέλεσμα δεν θα σήκωναν κεφάλι. Αυτό έγινε και τους πήρε η κάτω βόλτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: