Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η επόμενη μέρα για νικητές και χαμένους!

Περισσότερα για τους Καβαλίερς και λιγότερα για τους Γουόριορς είναι τα ζητήματα εν όψει της επόμενης σεζόν. Το sport-fm.gr παρουσιάζει την επόμενη μέρα σε νικητές και χαμένους στους τελικούς του ΝΒΑ.

Η επόμενη μέρα για νικητές και χαμένους
Η σεζόν του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε και βρήκε τους Γουόριορς να ξεδιψούν μετά από 40 χρόνια αναμονής, την ώρα που το Κλίβελαντ συμπλήρωσε 51 χρόνια χωρίς έναν τίτλο σε κάποιο από τα μεγάλα ομαδικά αθλήματα των ΗΠΑ.

Η επόμενη μέρα «ξημερώνει» για τις δύο ομάδες και περιλαμβάνει αρκετά στοιχήματα. Λιγότερα για τους Γουόριορς και περισσότερα για τους Καβαλίερς.

Η αδικία σε Κάρι και το στοίχημα με Γκριν

Οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν έναν εξαιρετικό κορμό, που δεν απαιτεί πολλές προσθαφαιρέσεις και δεν κινδυνεύει να αποψιλωθεί. Ο Στεφ Κάρι έχει κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2017, αν και την επόμενη σεζόν θα είναι μόλις ο πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας (11.370.786 δολάρια), πίσω από τον Κλέι Τόμπσον που πήρε 15,5 εκατ. δολάρια για τον πρώτο από τα τέσσερα χρόνια του νέου του συμβολαίου, αλλά κι άλλους τρεις παίκτες: τον Ντέιβιντ Λι (που έχει λαμβάνειν 15.493.680 δολάρια στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του), τον Άντριου Μπόγκουτ (12 εκατ. για την προτελευταία σεζόν της συμφωνίας) και τον MVP των τελικών Αντρέ Ιγκουοντάλα (11.710.456 δολάρια, ενώ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο).

«Δεμένοι» για τους Γουόριορς είναι ακόμη οι Σον Λίβινγκστον (5,5 εκατ. δολάρια), Χάρισον Μπαρνς (3,8 εκατ. δολάρια) και Φέστους Εζέλι (2 εκατ. δολάρια), ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι η παραμονή του Ντρέιμοντ Γκριν. Ο παίκτης-αποκάλυψη της ομάδας φέτος είχε λαμβάνειν μόλις 915.000 δολάρια, το συμβόλαιό του λήγει και οι «πολεμιστές» θα πρέπει να ξηλωθούν για να τον κρατήσουν, τη στιγμή που καραδοκούν πολλές ομάδες για να τον κάνουν δικό τους. Δύσκολα θα ενεργοποιηθεί η οψιόν για τον Μαρίς Σπέιτς που ήταν ουσιαστικά ανενεργός στα play offs, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τον Λεάντρο Μπαρμπόσα που μένει ελεύθερος αλλά ήταν χρήσιμος στα play offs. Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές καλούνται να αποφασίσουν τι θα πράξουν με τον ταλαντούχο Βόσνιο σέντερ Όγκνιεν Κούζμιτς, αλλά και τους Μπράντον Ρας και Τζάστιν Χόλιντεϊ.

Οι σταρ μένουν, οι άλλοι όμως;

Οι Καβαλίερς σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η τριάδα των Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Λοβ και Κάιρι Ίρβινγκ θα παραμείνει στο Κλίβελαντ. Κλειστό συμβόλαιο έχει μόνο ο Κάιρι Ίργινγκ, που το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε πενταετή επέκταση έναντι 90 εκατ. δολαρίων. Ο Λεμπρόν και ο Λοβ ελέγχουν την τύχη τους, καθώς είναι στο χέρι τους να ενεργοποιήσουν την οψιόν για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου τους, που είναι και ο τελευταίος. Αμφότεροι έχουν δηλώσει πως θα το πράξουν, εισπράττοντας 21.573.398 δολάρια ο μεν και 16.744.219 ο δε.

Από εκεί και πέρα, «δεμένος» είναι μόνο ο Άντερσον Βαρεζάο, με 9,7 εκατ. δολάρια για τον επόμενο χρόνο. Για τον Τιμοφέι Μοζγκόφ έχει οψιόν 4,95 εκατ. δολαρίων η ομάδα και αναμένεται να κάνει χρήση της, ενώ στο χέρι του Τζέι Αρ Σμιθ είναι αν θα πάρει 6,39 εκατ. δολάρια και θα μείνει για έναν ακόμη χρόνο. Οι Τρίσταν Τόμπσον, Ιμάν Σάμπερτ και Ματ Ντελαβεντόβα, που ήταν πολύτιμοι ρολίστες της ομάδας φέτος, μπορούν να αναζητήσουν προσφορές στην αγορά, αλλά οι «Καβς» διατηρούν το δικαίωμα να τους κρατήσουν εφόσον καταθέσουν τουλάχιστον ισόποση πρόταση. Κέντρικ Πέρκινς, Τζέιμς Τζόουνς και Σον Μάριον μένουν ελεύθεροι και μοιάζει δύσκολο να μείνουν, ενώ στον «αέρα» είναι και ο Μάικ Μίλερ, παρότι έχει ο ίδιος τη δυνατότητα να μείνει ενεργοποιώντας τη συμφωνία που υπάρχει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: