Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Άλλος χόρεψε... σάμπα!! (video)

Την... πήρε και την σήκωσε! Η Κολομβία εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα της Βραζιλίας και με σκορ 1-0 έμεινε ζωντανή για πρόκριση, έβαλε σε μπελάδες την σελεσάο και «εκδικήθηκε» για το Μουντιάλ!

Άλλος χόρεψε... σάμπα! (video)
Σε υπενθύμιση του ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο προχώρησε η Κολομβία!

Η παρέα του Φαλκάο επικράτησε 1-0 της Βραζιλίας με χρυσό σκόρερ τον Μουρίγιο (πλασέ από κοντά) και πήρε μια άτυπη εκδίκηση για την ήττα της στο περασμένο Μουντιάλ.

Έτσι, οι καφετέρος έμειναν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης (μετά το σοκ απ' τη Βενεζουέλα), ενώ υποχρέωσαν την ομάδα του Ντούνγκα στην πρώτη της ήττα απ' όταν ανέλαβε εκείνος.

Σε μπελάδες πλέον η σελεσάο η οποία παρουσίασε κακό πρόσωπο και θα παίξει για το εισιτήριο στα προημιτελικά την τελευταία αγωνιστική δίχως τον Νεϊμάρ που αποβλήθηκε. Κόκκινη είδε και ο Μπάκα για τους νικητές, σε ένα ματς με αρκετά νεύρα!

inner

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Βενεζουέλα 3 1-0*
2. Βραζιλία 3 2-2
3. Κολομβία 3 1-1
4. Περού 0 1-2*
*ματς λιγότερο

Το ματς


Η Κολομβία δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει στη Βραζιλία να την κάνει ό,τι ήθελε. Και όπως κι απέναντι στο Περού (όπου νίκησε) έτσι και σήμερα η σελεσάο προβλημάτιζε έντονα με την απόδοσή της. Τόσο έντονα που θα 'ταν... έγκλημα για την ομάδα του Φαλκάο να μην πατήσει πάνω σ' αυτό. Αρχίζοντας λοιπόν την πίεση, άρχισε να βγάζει φάσεις. Μία, δυο, τρεις, τελικά κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την αντίπαλό της. Με τον Μουρίγιο (παίκτης της Ίντερ πλέον) να επωφελείται την σύγχυση στην άμυνα να ανοίγει το σκορ για τους Κολομβιανούς από κοντά!

inner

Που ήταν όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες του Ντούνγκα; Σίγουρα όχι στον αγωνιστικό χώρο, διότι αν εξαιρέσεις κάποιες εκλάμψεις των Νεϊμάρ-Ντάνι Άλβες, όλοι οι υπόλοιποι δεν έδειχναν κεφάτοι... Χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο τους συνεργάστηκαν λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, στην πρώτη πραγματική ευκαιρία της Βραζιλίας στο ματς, αλλά ο Οσπίνα σταμάτησε τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα. Και δεν ήθελε πολύ, ο Κουαδράρο πριν καν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες να βάλει και τη δική του... σφραγίδα στη διαφαινόμενη νίκη της Κολομβίας (αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση)!

Τις δύο ομάδες τις χώριζε το γκολ του Μουρίγιο. Παραλίγο, όμως, μια δική του γκάφα να τις... ενώσει ξανά! Το λάθος γύρισμά του στο 57' και η επιμονή του Ελίας, θα μπορούσε να χρίσει σκόρερ τον Φιρμίνιο, ωστόσο ο τελευταίος σε κενή εστία ουσιαστικά... κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να σημαδέψει άουτ και να χάσει ανεπανάληπτη ευκαιρία για τη Βραζιλία. Μια Βραζιλία που έδειχνε πλέον να μην έχει την ψυχολογία, αλλά και τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Άλλωστε και αυτή η μεγάλη ευκαιρία «χτίστηκε» από λάθος κι όχι από κάποια συνεργασία!

inner

Ο Ντούνγκα προχώρησε σε αλλαγές. Όπως και κόντρα στο Περού, έτσι και τώρα ο Ντάγκλας Κόστα έδωσε μια επιθετική... νότα (μαζί με την είσοδο του Κουτίνιο) όμως δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει την τραγική εικόνα της σελεσάο που μόνο σάμπα δεν χόρευε! Ναι μεν έγινε ένα... τσικ πιο επικίνδυνη, αλλά απείχε αρκετά απ' το να απειλήσει και να αγχώσει την Κολομβία για το τρίποντο. Μοιραία λοιπόν, χωρίς καν να βγάλει φάσεις μπροστά απ' την εστία του Οσπίνα, οι καφετέρος πήραν τους τρεις βαθμούς (1-0) και παρέμειναν ζωντανοί. Και σα να μην έφταναν όλα τα άσχημα για τη Βραζιλία, στην εκπνοή έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν ο Νεϊμάρ δέχθηκε κόκκινη κάρτα (και χάνει το φινάλε των ομίλων) για την απόπειρά του να χτυπήσει τον Μουρίγιο. Ίδια τύχη είχε και ο Μπάκα που προσπάθησε να απωθήσει τον Βραζιλιάνο!



Βραζιλία: Τζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας (76' Ταρντέλι), Φρεντ (46' Κουτίνιο), Γουίλιαν (69' Ντάγκλας Κόστα), Νεϊμάρ, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Κολομβία: Οσπίνα, Ζούνιγα, Ζαπάτα, Μουρίγιο, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Βαλέντσια (80' Μεχία), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Τεόφιλο Γκουτιέρες (76' Μπάκα), Φαλκάο (69' Ιμπάρμπο).
*κόκκινη κάρτα Νεϊμάρ και Μπάκα (μετά το τέλος) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: