Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αξιοποιήστε τα παιδιά!!

Η Εθνική Εφήβων ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 και παρά το γεγονός πως δεν κατέκτησε μετάλλιο, έδειξε πως το μέλλον ανήκει σε αυτό το σύνολο.
Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Αξιοποιήστε τα παιδιά!

Ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού, απέναντι στην Τουρκία, πως το μυαλό ήταν στα «Δύο Αοράκια», η δε σαρξ, όμως, είχε μείνει στον μεγάλο ημιτελικό με τις ΗΠΑ. Η «γαλανόλευκη» προσπάθησε όσο μπορούσε, όμως οι Τούρκοι που ήταν πιο… φρέσκοι, μετά τη συντριβή από την Κροατία, είχαν περισσότερες δυνάμεις και έφτασαν στο μετάλλιο. Ένα μετάλλιο που λέει πολλά, μα συνάμα δεν λέει και τίποτα.
Κι αυτό γιατί αν δεν πάρουν παραστάσεις τα παιδιά αυτά τα επόμενα χρόνια και δεν γίνουν σημαντικοί στις ομάδες τους, τότε θα έχουν να θυμούνται ως μια ανάμνηση και μόνο την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Γι’ αυτό λοιπόν, από εδώ και πέρα οι προπονητές πρέπει να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Αυτά είναι το μέλλον, αυτά θα αποτελέσουν νέο σημείο αναφοράς στις ομάδες τους. Αυτά είναι τα αυριανά πρότυπα των μικρών παιδιών, που όπως φάνηκε στο Ηράκλειο ήδη έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό. Ο Χαραλαμπόπουλος, ο Μήτογλου, ο Παπαγιάννης, ο Ντόρσεϊ, ο Σταμάτης, ο Τολιόπουλος. Όλοι τους παίκτες υψηλών προδιαγραφών, όλοι τους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν.
Το πρόσημο για την ομάδα αυτή είναι θετικό. Το γεγονός πως έφτασε στην τετράδα είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν φτάνεις κάθε μέρα στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι μεγάλο παράσημο αυτό και για τα παιδιά, αλλά και για το τεχνικό επιτελείο.
Από εδώ και πέρα, όμως, ξεκινάει η… περιπέτεια για τους Έφηβους. Θα πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αποκτήσουν εμπειρίες. Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μήτογλου για παράδειγμα, έχοντας «γεμάτη» σεζόν στην πλάτη τους, όπως και ο Ντόρσεϊ, αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας. Κάπως έτσι θα πρέπει να συνεχίσουν οι ομάδες με τους παίκτες της ηλικίας αυτής.
ΥΓ. Ο τρόπος που αντέδρασαν μετά το τέλος του αγώνα (με κατεβασμένα κεφάλια, με δάκρυα στα μάτια) καταδεικνύει τη θέληση και το πάθος αυτών των παιδιών.
Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: