Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μαντούρο: «Δεν βλέπετε τη Γιουνάιτεντ…»

Την ανάγκη του ΠΑΟΚ να επενδύσει σε έναν προπονητή και το πλάνο που θα έχει για τα επόμενα χρόνια εξήγησε ο Χέντβιχες Μαντούρο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία.

Μαντούρο: «Δεν βλέπετε τη Γιουνάιτεντ…»
Την ανάγκη του ΠΑΟΚ να επενδύσει σε έναν προπονητή και το πλάνο που θα έχει για τα επόμενα χρόνια εξήγησε ο Χέντβιχες Μαντούρο.

«Δείτε τι έγινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έδωσαν στον Φαν Χάαλ τρία χρόνια για να φτιάξει ένα καλό σύνολο για να κατακτήσει τίτλου, όμως εκείνοι στο τέλος της σεζόν ήταν χαρούμενοι με την 4η θέση στην Αγγλία», τόνισε ο Ολλανδός μεσοαμυντικός και πρόσθεσε:

«Ο προπονητής περιμένει πολλά από εμένα, επειδή ξέρω καλά το παιχνίδι αυτό. Και εγώ περιμένω περισσότερα από εμένα. Πρέπει να είμαι καλός και να βοηθήσω την ομάδα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία

Για τη συνεργασία του με τον Ιγκόρ Τούντορ:

«Πρώτα από όλα θεωρώ ότι έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Έχω πολύ καλές εντυπώσεις από τις πρώτες προπονήσεις. Παίζουμε αρκετά με τη μπάλα και μου αρέσει το στιλ ποδοσφαίρου που έχει. Μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το στιλ του Άγιαξ. Ελπίζω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα».

Για τη φετινή χρονιά:

«Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό, γιατί η κάθε ομάδα πρέπει να φτιάξει ένα σύνολο με συγκεκριμένη δομή. Πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή με τον νέο προπονητή, να προσαρμοστούμε στις απαιτήσει τους. Δείτε τι έγινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που του έδωσαν τρία χρόνια για να φτιάξει ένα καλό σύνολο για να κατακτήσει τίτλου, ξόδεψαν πολλά εκατ. ευρώ και τελικά τερμάτισαν στην 4η θέση και ήταν χαρούμενοι με αυτό. Πρέπει και εμείς να επενδύσουμε σε μία ομάδα, να μην αλλάζουμε συστήματα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, επειδή δεν είχαμε έναν προπονητή που δεν δούλεψε από την αρχή μέχρι το τέλος το πλάνο του».

Για τη δική του παρουσία στην ομάδα:

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω πολλούς τραυματισμούς. Όταν επέστρεφα έπρεπε να αρχίσω από την αρχή. Δεν ήμουν στο επίπεδο που είχα συνηθίσει στο παρελθόν. Τώρα που θέλουμε να παίξουμε διαφορετικά, με πολύ κατοχή της μπάλας, θεωρώ ότι θα είμαι πολύ καλύτερος. Δεν ήμουν συνηθισμένος με μακρινές μπαλιές και σκληρό παιχνίδι. Αν είμαι υγιής θεωρώ πως θα είμαι πιο σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Προσπαθώ στις προπονήσεις και αν έχω την υγεία μου, θα τα καταφέρω».

Για το μέλλον του, αν έχει μιλήσει με τον Τούντορ ή τον κ. Αγγελίδη:

«Ο προπονητής περιμένει πολλά από εμένα, επειδή ξέρω καλά το παιχνίδι αυτό. Και εγώ περιμένω περισσότερα από εμένα. Πρέπει να είμαι καλός και να βοηθήσω την ομάδα. Έχω απαιτήσεις και εγώ από τον εαυτό μου και πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρουμε».

Για την κατάσταση στην ομάδα την περσινή σεζόν μετά τα Χριστούγεννα:

«Η κατάσταση από τον Ιανουάριο και μετά άλλαξε, επειδή δεν είχαμε τη φρεσκάδα που θα έπρεπε. Και η ψυχολογικά η ομάδα δεν ήταν καλή. Δεν είχαμε θετική ψυχολογία, όπως είχαμε ξεκινήσει τη σεζόν. Μπήκαμε σε ένα σκοτεινό τούνελ και όταν σταματούν οι νίκες είναι δύσκολο να επιστρέψεις στην κατάσταση που ήσουν πριν. Στα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν δεν καταφέραμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και αυτό είναι κρίμα για εμάς και για τους οπαδούς μας».

Για τον τραυματισμό του Στέφανου Αθανασιάδη και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν εν όψει των αγώνων της δεύτερης προκριματικής φάσης του Europa League:

«Ξέρουμε ότι θα παίξουμε με μία καλή ομάδα, όμως θα έχουμε τις ευκαιρίες για να νικήσουμε και να προκριθούμε. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και μπορούμε να παίξουμε με διαφορετικά συστήματα. Δεν ξέρω πόσο θα απουσιάσει ο Κλάους, όμως εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να καλύψουμε τον τραυματισμό του αρχηγού μας».









*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: