Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ελκυστικός ΠΑΟ με αυτό το σχήμα!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει απ’ το Όστερμπεεκ της Ολλανδίας για το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού, το οποίο δεν σηκώνει κριτική, αλλά ανάλυση για το 4-2-2-2 που θέλει να παίξει ο Αναστασίου.

Ελκυστικός ΠΑΟ με αυτό το σχήμα
Η αλήθεια είναι πως τα αληθινά, αντικειμενικά συμπεράσματα θα βγουν από Τρίτη και μετά. Όταν ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με την Κλαμπ Μπριζ, ομάδα που μπορεί να βρει μπροστά του σε 25 μέρες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ακόμα περισσότερα την Παρασκευή με τον Άγιαξ, ομάδα που επίσης είναι στους υποψήφιους αντιπάλους. Η ΦΚ Άρνεμ, ένας ερασιτεχνικός σύλλογος προσφερόταν για ξεμούδιασμα και… ξεμπούκωμα. Φαίνεται απ’ το τελικό 10-0 του Παναθηναϊκού.

Αποστολή στην Ολλανδία: Βασίλης Μοιρώτσος

Τι μπορείς να πεις μετά από ένα 10-0 κόντρα σε μια ερασιτεχνική ομάδα; Πως ο Γιάννης Αναστασίου δείχνει να σκέφτεται σοβαρά το 4-2-2-2. Με δύο αμυντικούς μέσους, δύο δημιουργικούς και δύο φορ. Σχήμα που το είδαμε στα πλέι οφ για πρώτη φορά και που το ρόστερ του Παναθηναϊκού μπορεί να το υπηρετήσει εντός γηπέδου. Ο Αναστασίου θέλει να έχει τέσσερις παίκτες στη μεσαία γραμμή. Αυτό είναι το βασικό σκεπτικό του, αφού έχει πολλούς και ποιοτικούς μέσους. Με το συγκεκριμένο σχήμα μπορεί και να γεμίσει το χώρο, βάζοντας τους να παίξουν κοντά και φυσικά να απλώσει το γήπεδο, στέλνοντας σε πολλές περιπτώσεις τους δύο από τους τέσσερις στο πλάι ώστε να ανοίξουν οι χώροι.

Το είδαμε να το κάνουν οι Πέτριτς και Νίνης στο πρώτο μέρος που αγωνίστηκαν εκεί, με τον Κροάτη να μοιράζει τρεις ασίστ και να σημειώνει δύο γκολ. Είδαμε κάτι διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ατζαγκούν και Λουντ που έπαιξαν μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους προτίμησαν να κινούνται στον άξονα, να κουβαλούν περισσότερο τη μπάλα και να αφήσουν το «άνοιγμα» του γηπέδου στους Κλωναρίδη και Καρέλη και στα ακραία μπακ, ώστε να πλαγιοκοπήσουν.

Ο Αναστασίου μοιάζει έτοιμος να επιμείνει και να δουλέψει πάνω σε αυτό το σχήμα. Έχει στο μυαλό του έναν Παναθηναϊκό επιθετικό, που θα βγάζει φάσεις και θα σκοράρει. Επιθυμεί να αυξήσει την ποιότητα της ομάδας στο γήπεδο, επιλέγει να βάλει πολλούς δημιουργικούς χαφ για να στείλει στον αντίπαλο τον προβληματισμό της… αναχαίτισής τους. Καλά κάνει. Απ’ τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχει ποιότητα, δεν έχει λόγο να φοβάται. Η επιθετική απελευθέρωση, οι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι ανάπτυξης, το «άπλωμα» του γηπέδου και η καλή κυκλοφορία είναι στοιχεία που θα στείλουν στα μάτια μας όμορφο ποδόσφαιρο και πολλά γκολ.

ΥΓ: Ο Λουντ έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι, έχει το κεφάλι ψηλά, μπορεί να κουβαλήσει μπάλα και ψάχνει την πάσα στην πλάτη της άμυνας και στον κενό χώρο. Με το που έρχεται σε επαφή με τη μπάλα, η σκέψη του είναι η προώθησή της και η πάσα στους φορ. Αριστεροπόδαρος μπαλαδόρος που σ’ αρέσει να τον βλέπεις.

Αστερίσκος: ο Φιλανδός δείχνει βαρύς και αργός. Το δεύτερο δεν είναι κακό, αφού ο ρόλος του θα είναι άλλος. Το πρώτο λογικά είναι απ’ την προετοιμασία, αλλά θα περιμένουμε να το δούμε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: