Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δυνατή η ανταλλαγή διαιτητών!!


Δυνατή η ανταλλαγή διαιτητών

Μπορεί η ΕΠΟ να απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού για ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως παράγοντες της διαιτησίας αναφέρουν πως η ανταλλαγή διαιτητών είναι εφικτή.

Έλληνας θα είναι τελικά ο διαιτητής που θα διευθύνει το ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αφού η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα των πρασίνων για ορισμό ξένου διαιτητή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στο σχετικό αίτημα, επικαλούμενη τον κανονισμό τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται στον κανονισμό». Επιπλέον στην ΕΠΟ, έλεγαν επίσης ότι δεν γίνεται να ζητηθεί διαιτητής από άλλη ομοσπονδία, από τη στιγμή που υπάρχουν επτά Έλληνες διεθνείς.

Στον Παναθηναϊκό πάντως υποστήριζαν, ότι «δεν απαγορεύεται από κανένα κανονισμό ο ορισμός ξένου διαιτητή».

Ωστόσο η εφημερίδα, επικαλείται παράγοντες της διαιτησίας με θητεία στην ΚΕΔ, που τονίζουν ότι όχι μόνο δεν απαγορεύονται οι ορισμοί αλλοδαπών διαιτητών, αλλά ενθαρρύνονται κιόλας από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΕΠΟ με την UEFA, για τη διαιτησία.

Σύμφωνα με αυτή, ενθαρρύνονται οι ανταλλαγές διαιτητών μεταξύ πρωταθλημάτων. Έτσι η ΕΠΟ θα μπορούσε να συνεργαστεί με άλλες ομοσπονδίες, προκειμένου Έλληνες διαιτητές να «σφυρίζουν» σε ξένα πρωταθλήματα και ξένοι στο ελληνικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: