Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Έχει ο ΠΑΟΚ (αρκετές) προσωπικότητες;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις και περιμένει μέχρι τις γιορτές για τα διαπιστευτήρια των παικτών - προσωπικοτήτων, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.
Δεν είχαμε ποδόσφαιρο αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι ΠΑΟΚτσήδες είδαν πολλές νίκες: Σε μπάσκετ, σε βόλεϊ, σε χαντμπολ, σε πόλο, στις ακαδημίες του ποδοσφαίρου, ενώ στο ματς Άρης-ΠΑΟΚ στις γυναίκες, η έκπληξη δεν σημειώθηκε από το τελικό 1-7, αλλά από το γκολ που δέχθηκαν οι μόνιμες πρωταθλήτριες...
 
Ας ξεκινήσουμε με το ποδόσφαιρο και όσα προανήγγειλε ο Τούντορ στην ραδιοφωνική συζήτηση που είχε με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, στον Libero.
 
Ο Κροάτης ψάχνει τις αιτίες που η ομάδα του δεν παίρνει τα αποτελέσματα, που αξίζουν οι εμφανίσεις της. Κι’ ενώ για τις αμυντικές αδυναμίες δεν έχει βγάλει συμπέρασμα (εκτός από το ότι ο Όλσεν έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα) για τα υπόλοιπα μάλλον παίρνει σημαντικές αποφάσεις.
 
Ο Τούντορ δεν έβρισκε τον τρόπο με τον οποίο θα συνυπάρξουν ποδοσφαιρικά ο Αθανασιάδης με τον Μπερμπάτοφ. Τώρα… είδε και απόειδε και μάλλον θα το ζορίσει το πράγμα! Ο ΠΑΟΚ είναι σε δύσκολη καμπή, δεν «σκοτώνει» τους αντιπάλους, δεν σκοράρει με καλά ποσοστά στην επίθεση, δεν κρατάει μπάλα αλλά και σκορ όταν προηγείται, δεν ελέγχει τα παιχνίδια του και… είναι φανερό ότι τώρα θα ποντάρει σε κάθε προσωπικότητα που έχει.
 
Έχασε τον Κόστα που τόνισε ότι τον βοηθούσε πολύ στα αποδυτήρια, αλλά έχει τον Μαλεζά. Στο κέντρο ο Τζιόλης είναι σίγουρος και ο Χαρίσης εκπλήσσει κερδίζοντας την δεύτερη θέση, αφού περιμένουμε τον Κάτσε. (Ο Σάμπο την έχασε την ευκαιρία του και σίγουρα αυτή την στιγμή είναι… κάθε άλλο, εκτός από αυτό που λέμε… προσωπικότητα).
 
Μεσοεπιθετικά θα δούμε μαζί Μακ-Αθανασιάδη-Μπερμπάτοφ και στα άκρα τον Ροντρίγκεζ με έναν ακόμη, ανάλογα και τον σχηματισμό.
 
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει ουσία, ψάχνει σερί και βαθμούς, χρειάζεται αποτελεσματικότητα, θέλει αρκετά γκολ σε λιγότερες τελικές, αλλά και μηδέν παθητικό πίσω. Όλη την ουσία αναζητά τώρα ο Δικέφαλος κι’ αυτή συνήθως την δίνουν οι προσωπικότητες. Οι οποίες τι πετυχαίνουν συνήθως;
 
Παίρνουν τις σωστές αποφάσεις σε κάθε περίσταση και με λιγότερες δυνάμεις-προσπάθεια, έχουν την δυνατότητα να φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες στις οποίες αγωνίζονται.  
 
Εξ’ αρχής αμφιβάλαμε για τον αριθμό των προσωπικοτήτων αυτής της ομάδας, κάτι που αποδείχθηκε από την διαφορά απόδοσης και συγκέντρωσης βαθμών στα εντός έδρας ματς, σε σχέση με τα εκτός.
 
Τώρα που επιστρέφει και ο Μπερμπάτοφ καλύτερα προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της ομάδας, τώρα που είναι καλά ο Αθανασιάδης, ο Τζιόλης, ο Τζαβέλλας, ο Μαλεζάς, τώρα που απομακρύνθηκαν από την ενδεκάδα οι νεοαποκτηθέντες και λίγο-πολύ χαμένοι στη νέα πραγματικότητά τους… Όλσεν-Σάμπο, θα πάρουμε την οριστική απάντηση.
 
Έχει ο ΠΑΟΚ αρκετές προσωπικότητες για να γυρίσουν την κατάσταση και να βρεθεί η ομάδα του Τούντορ στις πρώτες θέσεις;  Μέχρι τις γιορτές θα φανεί…   
 
Μια και λέμε για προσωπικότητες…
 
Στο μπάσκετ ο Σχορτσιανίτης έπαιξε τρία ματς και ο ΠΑΟΚ τα κέρδισε και τα τρία. Νίκησε στο Ρέθυμνο, τα κατάφερε με την Λιέτουβος και το Σάββατο κέρδισε τον Κολοσσό. Η ποιότητα ανέβηκε, τώρα αναζητούν μία καλύτερη χημεία, γιατί άλλαξαν οι ισορροπίες της ομάδας. Με τον Κολοσσό στο τέλος δεν βγήκαν καλές επιθέσεις και η άμυνα έδωσε τη νίκη. Τώρα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει στην Ουγγαρία (την Τετάρτη παίζει με τη Ζολνόκι) για να αυξήσει τις πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση του Eurocup.  
 
Στο χαντμπολ ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ με Αλβανό στην σύνθεσή του, έκανε μερικές γκέλες στο ξεκίνημα, αλλά τώρα βρίσκει ρυθμό και είναι κοντά στην κορυφή που κατέχει η ιστορική (για το άθλημα) ομάδα του Φίλιππου Βέροιας.
 
Στο βόλεϊ ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ, έχασε χθες πόντο από τον Παμβοχαϊκό στο 3-2 του αγώνα στο κλειστό του Δικεφάλου (και όχι κλειστό της Πυλαίας, που λένε μερικοί άσχετοι και άλλοι κομπλεξικοί). Είναι φανερό ότι αυτή η ομάδα ψάχνεται και όχι τόσο επειδή της λείπει ο Γκόμεζ, ή ο Ρανγκέλ, αλλά κυρίως ο Σαφράνοβιτς. Όπως λένε και οι ειδικοί το πιο σημαντικό πράγμα στο βόλεϊ, είναι η υποδοχή.
 
(Κατά τα άλλα τι καλά που και σ’ αυτό το άθλημα είναι ψηλά ο Φοίνικας Σύρου, όπως στο χάντμπολ ο Φίλιππος Βέροιας…). 
 
Σε κάθε περίπτωση τα Σαββατοκύριακα των ΠΑΟΚτσήδων είναι πολύ γεμάτα και αυτή την χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι παντού, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά ομαδικά αθλήματα και η ανάγκη του συλλόγου για τίτλους ολοένα και μεγαλώνει…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: