Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Υπόθεση δωροδοκίας στην Κένυα!!

Νέες αποκαλύψεις που αφορούν δωροδοκίες από αθλητές την Κένυα για να μην τιμωρηθούν για χρήση απαγορευμένων ουσιών πρόεκυψαν τη Δευτέρα.

Υπόθεση δωροδοκίας στην Κένυα
Ο Κενυάτης προπονητής, Πολ Σιμπολέι, ισχυρίζεται πως τρεις συμπατριώτες του μαραθωνοδρόμοι δωροδόκησαν την ομοσπονδία στίβου τη αφρικανικής χώρας, ώστε να μην τιμωρηθούν για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Σιμπολέι έκανε την καταγγελία στην αστυνομία, τονίζοντας ότι δέχτηκε απειλές, ώστε να μην προβεί στις σχετικές αποκαλύψεις.

Ο Σιμπολέι Κατηγόρησε αξιωματούχους της ομοσπονδίας πως εκβιάζουν τους αθλητές, απαιτώντας μερίδιο από τα κέρδη που αποκομίζουν από τους αγώνες που συμμετέχουν. Σε περίπτωση που οι αθλητές δεν έδιναν το απαιτούμενο ποσοστό, τότε απειλούνταν με αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρώην μέλος της κενυάτικης ομοσπονδίας, ο Μάθιους Κιπρόνο-Κίπτουν, κατηγόρησε τον πρόεδρο, Αζάια Κίπλαγκατ, και τον πρώην ταμία της ομοσπονδίας, Τζόσεφ Κίνιγουα, πως καταχράστηκαν χρήματα από χορηγικές συμφωνίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: