Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Mία ευχή για τον διαιτητή του ντέρμπι...!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ρέφερι του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και... υπόσχεται να μην το ξανακάνει μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου.
Ήθελα το επόμενο ποστ από αυτό της Παρασκευής να αφορούσε τους κορυφαίους Active Member και το αποχαιρετιστήριο τους live αλλά με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει χώρος ούτε για μουσική, ούτε να ξεφύγουμε από το ποδόσφαιρο. Είναι τόσο μεγάλο το «άσπρο-μαύρο» που γίνεται, είναι τόσο αστεία η προπαγάνδα, ώστε να βγει μέχρι και αδικημένος ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από την διαιτησία και να δημιουργηθεί ''κλίμα'' ενόψει του Σαββάτου, που όλα αυτά σε οδηγούν σε μια μεγάλη ευχή για τον διαιτητή του ντέρμπι.
Εύχομαι, λοιπόν:
*Ο διαιτητής που θα σφυρίξει το Σάββατο να μην είναι... μάγος, να μην ανακαλύπτει τρίτα χέρια(όπως αυτό του Πέτριτς στο Καραϊσκάκη) ή ανάποδα φάουλ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού που στην συνέχεια γίνονται γκολ(όπως αυτό του Αφελάϊ στον Ζέκα).
*Ο διαιτητής του ντέρμπι να γνωρίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, ώστε σε περίπτωση που γίνει χέρι μέσα στην περιοχή να υποδείξει την παράβαση και όχι να δείξει «τίποτα»(όπως σε εκείνο του Τοροσίδη το 2011 στο Καραϊσκάκη). Να τους γνωρίζει τόσο καλά, ώστε φάουλ έξω από την περιοχή να είναι φάουλ και όχι πέναλτι, όπως έμαθαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο μέγας Παπουτσέλης στο Φάληρο και ο γίγας Αρετόπουλος, πρόσφατα στην Τούμπα.
*Οι επόπτες του ντέρμπι να μην είναι τυφλοί, όπως ο Τρύφωνας στο Καραϊσκάκη το 2011, στην περίφημη φάση «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», ή ο Σαραϊδάρης στο ίδιο ματς όπου στο 2-1 υπάρχει οφ-σάιντ.
*Να μην είναι υπόδικος για τα τελευταία σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου ή να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε ένα ξεκάθαρο ασυμβίβαστο.
*Ο διαιτητής να παίξει «50-50».
*Ο διαιτητής του ντέρμπι να μην έχει φούρνο ή κάποια άλλη επιχείρηση, όπου θα φοβάται για το μέλλον της.
*Ο τέταρτος διαιτητής να γράψει ότι ακριβώς θα γίνει-αν γίνει- στην Λεωφόρο, όπως ακριβώς έκανε πέρυσι και όπως ακριβώς δεν έκανε προ τριετίας στο Καραϊσκάκη στο «αιώνιο» ντέρμπι ή πέρυσι στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον ΠΑΟΚ.
Αυτά για τις διαιτητικές ευχές. Από αύριο θα το πάμε εντελώς ποδοσφαιρικά και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, τέλος οι ρέφερι. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: