Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Το έκτο… γκολ του Πελέ!!

Ο 18χρονος Ζόσουα, ο μικρότερος από τα παιδιά του Πελέ, παράτησε τη μπάλα για τη μουσική και έτσι το Μαύριο Διαμάντι δεν θα δει ποτέ του διάδοχο στο ποδόσφαιρο. Τι συνέβη με τα άλλα πέντε καμάρια του…
Διαχρονικά ο μεγαλύτερος φόβος των απανταχού βασιλιάδων, ήταν μην τυχόν και δεν αφήσουν διάδοχο. Αυτό ήταν και το μόνιμο μαράζι του Πελέ, ο οποίος εκτός από το να σκοράρει 1.087 επίσημα γκολ στην καριέρα του (σ.σ.: όπως εκείνος τα έχει μετρήσει δηλαδή), αποδείχτηκε εξαιρετικά καρπερός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Συγκεκριμένα «O Rei», δηλαδή «ο Βασιλιάς» ευτύχησε να κάνει έξι παιδιά, αλλά κανένα εξ αυτών δεν ακολούθησε τα χνάρια του, κάτι που το Μαύρο Διαμάντι το φέρει βαρέως. Καθώς όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ο 75χρονος Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο φαίνεται όπως την έχασε κι αυτήν. Βλέπετε ο βενιαμίν της οικογένειας, ο 18χρονος Ζόσουα αφού είδε κι απόδειδε ότι δεν τα καταφέρνει να ξεχωρίσει, το παράτησε και πήγε να σπουδάσει στις Η.Π.Α.
Στα 13 του ο μικρός είχε ενταχθεί στην ακαδημία της Σάντος, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα στα χνάρια του πατέρα του. Βέβαια τα πράγματα για τον πιτσιρικά δεν ήταν εύκολα και χρειάστηκε να δώσει τεράστια μάχη για να καταφέρει να συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρο του. Θα περίμενε κανείς η δυσκολία να είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός που επικρατεί στους Σαντίστας, αλλά ο αντίπαλος είναι διαφορετικός και μάλλον πιο ισχυρός. Πρόκειται για τη μητέρα του Ζόσουα, Ασίρια Νασιμέντο, η οποία ήθελε ο γιος της να σπουδάσει μουσική. Η Δόνα Ασίρια, με την οποία ο Πελέ χώρισε δύο μήνες πριν τη γέννηση του Ζόσουα, είναι διάσημη τραγουδίστρια της γκόσπελ της Βραζιλίας. Τελικά η διαμάχη των δύο γονιών αναφορικά με το μέλλον του μικρού όλα δείχνουν ότι θα λήξη με ήττα του Πελέ.
Αρχικά ο Ζόσουα τον χειμώνα σπούδαζε στο Σάο Πάουλο (σ.σ.: έκανε προπονήσεις στη σχολή που διατηρεί εκεί ο Πελέ από το 2004), όπου μένει η μητέρα του και στις διακοπές βρισκόταν στην σχολή της Σάντος. «Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι να παίξω κάποτε στη Σάντος και πάντοτε από εδώ και στο εξής θα ανυπομονώ για τις διακοπές», δήλωνε τότε ο πιτσιρίκος, με τη μητέρα να αφρίζει κάπου μακριά. Ελα όμως που η Δόνα Ασίρια δεν τα παράτησε και γύρισε υπέρ την κατάσταση. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και ότι πλέον στα 18 του ο Ζόσουα έκρινε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ο σπουδαίος φορ που ονειρευόταν ο πατέρας του και το παράτησε…

Τι συνέβη όμως τα υπόλοιπα πέντε καμάρια του Πελέ;
Ο «εθισμένος» πορτιέρο
Τη μεγαλύτερη στεναχώρια από όλα τα παιδιά του, ο Πελέ την πήρε από τον μεγάλο γιο του, τον Εντσον Τσόμπι. Ο 45χρονος πλέον Εντίνιο όπως είναι πιο γνωστός, υπήρξε καρπός του γάμου του Βασιλιά με την πρώτη γυναίκα του, Ροσμαρί ντος Ρέις Τσόλμπι και ακολούθησε μία παράδοξη ποδοσφαιρική πορεία. Τι στιγμή που ο πατέρας του ήταν ο σημαντικότερος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, εκείνος παραδόξως αποφάσισε να γίνει τερματοφύλακας! Τουλάχιστον υπερασπίστηκε την εστία της Σάντος, όπου το 1995 ήταν βασικός στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος. Η καριέρα του όμως είχε πτωτική πορεία με την κατάληξη της να είναι η φυλακή. Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο 2005, όταν συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης, ενώ αμέσως έγινε γνωστό πως ήταν και χρήστης. «Όταν το έμαθα έβαλα τα κλάματα», είχε δηλώσει τότε περίλυπος ο Πελέ, ο οποίος μόλις πριν από ένα μήνα λογικά θα δάκρυσε ξανά. Ο άσωτος υιός συνελήφθη εκ νέου να έχει στην κατοχή του ένα ακόμα πιο σκληρό ναρκωτικό. Αυτή τη φορά βρέθηκε εθισμένος στο κρακ.

Η τραγουδίστρια
Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του τρίτου παιδιού τους (1978), ήρθε και το διαζύγιο του Πελέ με την πρώτη σύζυγο του, Ροσμαρί ντος Ρέις Τσόλμπι. Η Τζένιφερ Νασιμέντο, η «Πριγκίπισσα», όπως συνηθίζει να την αποκαλεί ο Βασιλιάς, έγινε η δεύτερη πιο διάσημη της οικογένειας. Αξιοποιώντας την καλλιτεχνική φλέβα της, σπούδασε μουσική και από μικρή ηλικία βρέθηκε στον χώρο της τζαζ. Η Τζένιφερ παίζει πιάνο και τραγουδάει, ενώ έχει συμμετάσχει και σε διάφορα τηλεοπτικά σόου. Στην πιο σημαντική στιγμή της βρέθηκε σε μία συναυλία στη Νέα Υόρκη, την οποία παρακολούθησαν 7.000 Βραζιλιάνοι μετανάστες.

Η τραγική ιστορία
Το 1991 ο Πελέ ανακάλυψε πως είχε ακόμα μία κόρη, μόνο που αυτή ήταν εκτός γάμου καρπός. Εμελλε όμως να είναι και η πιο σκληρή και δύσκολη ιστορία της προσωπικής ζωής του. Όταν η γεννημένη το 1968, Σάντρα Ρετζίνα, έμαθε από τη μητέρα της πως ο πατέρας της ήταν ο Πελέ, έκανε τα πάντα ώστε εκείνος να την αναγνωρίσει. Από το 1994 έως και το 2000 η υπόθεση είχε βρεθεί στα δικαστήρια, με την Σάντρα να κερδίζει τελικά το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το επίθετο Νασιμέντο. Κάπου εκεί ήρθε και η εκλογή της ως αντιδημάρχου του Σάντος και σταμάτησε να ασχολείται με τον πατέρα της που εν τω μεταξύ αρνούνταν πεισματικά να την αναγνωρίσει. Δυστυχώς σε ηλικία 38 ετών (2006) έχασε τη μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων και άφησε δύο παιδιά, με τον Πελέ να μην τα δέχεται ως εγγόνια του. Μάλιστα στην κηδεία της έστειλε απλά λουλούδια.

Η ήσυχη κόρη
Η Κέλι Κριστίνα (1967) ήταν το πρώτο παιδί του Πελέ και γεννήθηκε έναν χρόνο μετά το γάμο του με τη Ροσμαρί ντος Ρέις Τσόλμπι. Ουσιαστικά πρόκειται για το πιο ήσυχο της δυναστείας Νασιμέντο, μιας και δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο πέραν του να δημιουργήσει μία οικογένεια. Αρχικά επιχείρησε βέβαια να ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά γρήγορα τα παράτησε, καθώς παντρεύτηκε. Είναι μάλιστα η μοναδική που έχει χαρίσει δύο εγγονάκια στον Πελέ, μιας και εκείνα που έχει από την εκτός γάμου κόρη του Σάντρα Ρετζίνα, δεν τα έχει αναγνωρίσει.

Η αναγνωρισμένη «παρανομία»
Το 1991 ήταν η χρονιά που του Πελέ κόντεψε να του έρθει… ταμπλάς. Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη πως είχε μία εκτός γάμου κόρη, ήρθε στο προσκήνιο ακόμα μία ολόιδια ιστορία. Αυτή τη φορά όμως ο Βασιλιάς αποδέχτηκε την Φλάβια Λουτς (1971) ως καρπό του παράνομου δεσμού που διατηρούσε με την Ανίζια Μασάντο, ενώ ήταν παντρεμένος με την πρώτη γυναίκα του. Μάλιστα όποτε σύγκρινε τις δύο περιπτώσεις, πάντοτε υποστήριζε πως η Φλάβια ήταν πιο σωστή, διότι ουδέποτε του ζήτησε οικονομική βοήθεια και το μόνο που θέλησε ήταν να τον γνωρίσει από κοντά. Οι δυο τους δεν διατηρούν σχέσεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: